Hyppää sisältöön

Lahti mukana HÄME21-valmiusharjoituksessa

Lahden kaupunki osallistuu 24.–25.11. HÄME21-valmiusharjoitukseen. Viranomaiset harjoittelevat yhdessä aluehallintoviraston valmiusharjoituksessa yhteiskunnan häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa toimimista.

Tänä vuonna teemana on väestönsuojelu, johon varautuminen on jokaisen organisaation lakisääteinen tehtävä. Väestönsuojelu tarkoittaa ihmisten suojaamista siinä tilanteessa, että Suomeen kohdistuisi aseellinen tai siihen rinnastettava konflikti. Kaksipäiväinen valmiusharjoitus keskittyy myös hybridivaikuttamisen eri ilmiöihin ja väestön siirtoon liittyviin kysymyksiin ja järjestelyihin.

Lahden kaupungilta harjoitukseen osallistuu noin 20 henkilöä. Osallistujat ovat kaupungin johtoa ja teemaan liittyviä asiantuntijoita. Harjoittelua johtaa kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Harjoittelu tehdään sisätiloissa.

Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen kuntia, aluehallintovirasto, poliisi, Yle, pelastuslaitos, puolustusvoimat ja yhtiöt harjoittelevat samanaikaisesti. Yhteensä alueellisessa harjoituksessa on mukana yli 30 eri toimijaa. Harjoituksen tavoitteena on vahvistaa siihen osallistuvien organisaatioiden johtamista myös poikkeusoloissa, parantaa tilannetiedon jakamista sekä kehittää viestintää ja viranomaisyhteistyötä.

Harjoituksen suunnittelee ja toteuttaa aluehallintovirasto yhdessä alueen viranomaisten ja kuntien kanssa. HÄME-valmiusharjoituksia järjestetään neljän vuoden välein, edellinen harjoitus järjestettiin vuonna 2017.