Hyppää sisältöön

Lievennyksiä koronarajoituksiin

Maanantaista 22. helmikuuta alkaen Lahden kaupungin uimahalleihin pääsee terveydellisin perustein jo aiemmin toimineiden lasten ja nuorten uintiryhmien lisäksi. Alle 12-vuotiaiden harrastusryhmien rajoitukset poistuvat kokonaan. Muutoin koronaepidemian rajoitukset ja suositukset pysyvät ennallaan.

Maanantaista 22. helmikuuta alkaen uimahallit avataan henkilöille, joiden kuntoutumiselle  ja toimintakyvyn ylläpitämiselle allasliikunta on välttämätöntä. Asiakkaan oma arvio tilanteesta riittää. Uimahallien ryhmäliikuntatauko aikuisten osalta edelleen jatkuu.  

Koululais-, harrastus- ja kuntoutusryhmät jaetaan erillisiin uimahallivuoroihin, ja asiakasmäärää rajoitetaan turvallisuusohjeet huomioiden. Pukukaapeista käytössä on 1/4 kokonaismäärästä. Uimahallien yhteydessä olevat kuntosalit ovat edelleen kiinni. Uimahallin kahvio on asiakkaille avoinna, mutta istumapaikat ovat pois käytöstä.

Liikuntapalvelut jakaa vuorot kuntoutujille. Tiedot uimahallivuoroista löytyvät uimahallien verkkosivuilta

Alle 12-vuotiaiden harrastusryhmien ryhmäkoko- ja kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan.

12 – 20 -vuotiaiden harrastusryhmien rajoitukset pysyvät ennallaan. He saavat harrastaa vakiintuneessa ryhmäkokoonpanossa, mikä perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Ryhmän enimmäiskoko sisätiloissa on 20.  

Lievennyksistä päätettiin hyvinvointiyhtymän suosituksesta maanantaina 15.2. kokoontuneessa koronayhteistyöryhmässä. Näillä rajoituksin ja suosituksin jatketaan 28.2. asti. Ryhmä kokoontuu päättämään jatkosta seuraavan kerran maanantaina 22.2.  

Lisätietoja

Lahden kaupunki, sivistyspalvelut
sivistysjohtaja Tiina Granqvist, 0
50 383 6574
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, 050 559 4145  

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
toimialajohtaja Tuomo Nieminen, tuomo.nieminen@phhyky.fi 

Kaupungin uimahallit: www.lahti.fi/vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/uimahallit-ja-maauimala/