Hyppää sisältöön

Linnaistensuon pitkospuureittiä kunnostetaan kesän aikana

Kaupunki kunnostaa Linnaistensuon luontopolun ja pitkospuut. Lisäksi reitille tulee uusi eväspaikka. Rakennustöitä tehdään toukokuusta syyskuuhun.

Työn sisältö

Linnaistensuon pitkospuureitti uusitaan ja reitin molempiin päihin levitetään puuhaketta helpottamaan kulkua ja suojaamaan puiden juuria. Reitin itäpään infotaulun läheisyyteen tuodaan puusta rakennettu pöytä ja penkit. Myös infotaulut uusitaan.

Pitkospuureitin uusiminen pyritään tekemään mahdollisimman ekologisesti luontoa kunnioittaen. Rakennusmateriaalina käytetään puhdasta puuta. Kiinnitykset tehdään tapittamalla, joten nauloja tai ruuveja ei käytetä. Rakennusmateriaali on Lahdesta rakentamisen tieltä kaadettua lähipuuta.

Työn aikataulu

Ympäristön haasteellisuudesta johtuen rakennusurakka kestää koko kesän. Työt ovat käynnissä ja niiden arvioitu päättymisaika on syyskuun alussa.

Pitkospuiden kunnostaminen aloitetaan reitin länsipäästä, joten retkeily kannattaa kesän alussa aloittaa reitin itäpäästä Ilolantien suunnalta.

Linnaistensuon reittiä ei suljeta kokonaan kunnostustöiden ajaksi, mutta se on osittain poikki työn etenemisestä riippuen. Retkeilijät voivat hyödyntää Linnaistensuon sijaan kaupungin muita retkeilyreittejä.

Pahoittelemme kunnostuksesta aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja

Aihealueet