Hyppää sisältöön

Lukiolainen Matias astui lukiojohtajan saappaisiin päiväksi

Tiirismaan lukion opiskelija Matias Päivä pääsi Lahden lukiojohtaja Heikki Turusen mukana uuden Gaudian ja Paavolan kampuksen suunnitelmien kulisseihin.

Opiskelija Matias Päivä, 18, osallistuu tänään Lahden Nuorkauppakamarin koordinoimaan Päivä johtajana -tempaukseen Lahden kaupungintalossa Fellmanniassa.

Aamupäivällä Matias sai osallistua lukiojohtajan kanssa Teams-palaveriin, joka koski Paavolan uutta kampusta. Lahteen on syntymässä Suomen suurin lukio, kun Kannaksen lukio ja Tiirismaan lukio yhdistyvät. Lahden lukio Gaudia aloittaa ensi vuonna uudella Paavolan kampuksella, jonne myös Matias siirtyy jatkamaan Tiirismaalla aloitettuja lukio-opintojaan.

–Oli mielenkiintoista nähdä asian valmistelua virkamiehen näkökulmasta. Kokouksessa hiottiin yksityiskohtia, koska suurimmat linjat on jo tehty. Yllätti, miten moniammatillinen joukko oli kokouksessa. Suunnitelmallisuuden tärkeys korostui, Matias miettii.

Monipuolinen työ

Päivä johtajana -tempauksen tarkoituksena on tarjota nuorille tilaisuus seurata johtajan työtä päivän ajan. Nuoret näkevät, mitä johtaminen on käytännön tasolla. Heikkiä Matias on aiemmin nähnyt esittelijän roolissa sivistyslautakunnan kokouksissa, koska Matias on ollut siellä nuorisovaltuuston varajäsenenä.

–Johtajan työnkuva on monipuolinen, se sitoo monenlaiseen vastuuseen. Mukava muutenkin nähdä julkisen sektorin ylimmän johdon päivää. Kiva, että lukiolainen saa seurata lukiojohtajan päivää, Matias iloitsee.

Matiasta kiinnostaa politiikka, päätöksenteko ja yhteiskunnalliset asiat. Hän on mukana erilaisissa luottamustoimissa.

–Haluan tulevaisuudessa olla vaikuttamassa. Tavoitteeni on lähteä opiskelemaan valtiotiedettä, poliittinen historia kiinnostaa ja miksei myös lakimiehen työ.

Heikki Turunen otti Matiaksen mielellään päiväksi työtään seuraamaan.

–Tämä on todella kiva piristys päivään, on mukava ammentaa omaa kokemusta. Tämä tuo myös ahaa- elämyksiä itselle omasta työstä.