Hyppää sisältöön

Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut aiheuttavat pieniä muutoksia hiihtolatujen käyttöön Salpausselällä

Lahdessa järjestetään 6.-7. helmikuuta mäkihypyn ja yhdistetyn haastajakiertueen osakilpailu Continental Cup sekä 9. -12. helmikuuta nuorten yhdistetyn ja mäkihypyn maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailut aiheuttavat pieniä muutoksia hiihtolatujen käyttöön Salpausselällä. Kisat järjestetään koronapandemian vuoksi ilman yleisöä.
Kilpahiihtäjä Nuorten MM-kisoista Lahdessa 2019

Kilpailuorganisaation ja viranomaisten vahva toive on, että latujen varsille ei saavuta katsomaan kilpailuja.

Continental Cupissa on kisaamassa monia mäkihypyn ja yhdistetyn tulevaisuuden lupauksia, mutta myös jo maailmancupissa menestyneitä urheilijoita.

Nuorten yhdistetyn ja mäkihypyn maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Lahdessa 9.-12.2 ja hiihtolajit Vuokatissa 8.2.-12.2. Lahden Urheilukeskuksessa nähdään neljän päivän ajan yhdistetyn ja mäkihypyn nuorten huippujen kamppailuja.

Urheilukeskus

Urheilukeskuksen alue on varattu kisajärjestelyihin, rakentamiseen ja purkamiseen lauantai-iltapäivään 13.2.2021 klo 14.00 asti. Koko kisa-alue stadionin ja kisalatujen osalta on suljettuna perjantaista 5.2. alkaen kaikelta ulkopuoliselta liikenteeltä ja liikkujilta. Myös purkutöiden aikana alueella liikkuvien on noudatettava erityistä varovaisuutta sekä kisajärjestäjien opasteita ja ohjeita.

Kisojen aikana Urheilukeskuksen alueella Suurhalli ja Salpausselkähalli sekä Suurhallin parkkipaikka ovat käytettävissä normaalisti, koronarajoitusten mukaisesti.

Kisavalmistelujen aikana laduilla liikkuu moottorikelkkoja, mönkijöitä ja latukoneita. Laduille laitetaan verkkoaitoja ja infokylttejä osoittamaan reittien käyttäjille kisa-alue sekä opastamaan alueella liikkuvia toimijoita. Opasteiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta vältytään mahdollisilta vaaratilanteilta ja vahingoilta.

Ladut kisojen aikana

Lumiolot ovat Lahdessa loistavat, ja kisojen aikanakin hiihtomahdollisuudet kaupunginosien eri latureiteillä ovat erinomaiset. Kuntoilijat pääsevät Tapanilan kuntoladuille hiihtämään Tapanilasta Mäkirinteenkadun parkkipaikalta sekä Sykekadulta.

Molempien kisojen aikana pääsee hiihtämään vanhan raviradan parkkipaikalta ensilumenladun kautta Tapanilan suuntaan ja Urheilukeskuksesta Tapanilan suuntaan. Urheilukeskuksessa Suurhallin parkkipaikka on myös kuntohiihtäjien käytössä.
Kisa-alue on merkitty maastoon. Kisajärjestelyjä on suunniteltu niin, että ne aiheuttaisivat mahdollisimman vähän muutoksia normaaliin lahtelaiseen elämään.

Kadut ja parkkialueet

Salpausselänkatu: 5.– 13.2.2021 suljettu Teivaankadun risteyksestä Urheilukeskukseen päin. Suurhallin parkkipaikalle pääsee Salpausselänkatua ja Jalkarannasta Teivaankatua pitkin.
Suurmäenkatu: 5.–13.2.2021 suljettu
Veikko Kankkosen raitti ja Satamaradanpolku: avoin normaalisti

Kisaorganisaation käytössä olevat pysäköintialueet

Koirakentän parkkialue: 5.–14.2
Jäähallin parkkialue: 5.–14.2

Lisätietoja

  • tuottaja Kalle Lepistö, 0500 496 691,
  • liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, 044 416 3629, Lahden kaupunki, Liikuntapalvelut