Hyppää sisältöön

Malva hehkuu – Lahden Kirkkopuisto täyttyy jälleen valotaiteesta

Ensi keväänä ovensa avaava Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva tuo taidetta lahtelaisten arkeen jo marraskuussa 2021, kun Flowers of Life -ryhmän suurikokoiset valoteokset valtaavat Malvan ja Malskin edustan Kirkkopuistossa. Valoteokset ovat nähtävissä 20.11.–26.12.2021.
Flowers of life -ryhman Magical park -teoskokonaisuus Siauliaissa Liettuassa-syyskuulta-2021.-kokonaisuudesta osa nähdään myös kirkkopuistossa.

Malva hehkuu marraskuun loppupuolelta alkaen, kun sateenkaaren väreissä loistavat valoteokset muuttavat museon edessä kulkevan Väinö Hovilan puistotien taianomaiseksi poluksi. Teoskokonaisuuden ja niiden esillepanon on suunnitellut Flowers of Life -taiteilijaryhmä. Teoksissa hyödynnetään ultraviolettivaloa ja pimeässä hehkuvaa, fluoresoivaa maalia. Lämpöinen polku -nimeä kantava teoskokonaisuus on taiteilijaryhmän mukaan henkäys kesästä kylmenevän vuodenajan keskellä.

Flowers of Life -ryhmä on kansainvälisestikin tunnettu suomalainen pimeässä hohtavan decotaiteen osaaja. Ryhmän teoksia on nähty 24 maassa, muun muassa Meksikossa ja Portugalissa. Suomessa ryhmän valoteoksiin on voinut törmätä esimerkiksi Lux Helsingissä ja Korkeasaaressa. Ryhmä toteutti valoteoksia myös Lahteen vuoden 2020 lopulla.

– Valoteokset saivat viime vuonna niin lämpimän ja innostuneen vastaanoton, että halusimme tänäkin vuonna tuoda iloa ihmisten arkeen. Kaikki Kirkkopuiston teokset ovat Lahdessa ennennäkemättömiä, joten kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan valoteoksiin myös tällä kertaa, kannustaa Malvan amanuenssi Susanna Korhonen.

Valoteokset ovat nähtävillä 20.11.–26.12., eli Lahden joulunavauksesta aina Tapaninpäivään saakka. Teoksia pääsee katselemaan Kirkkopuistossa maksutta ympäri vuorokauden. Ulkona tapahtuvassa näyttelyssä jokainen näyttelyvieras voi itse huolehtia turvavälien pitämisestä.

Malva hehkuu paitsi Kirkkopuistossa, myös sisällä Malskilla 20.11. alkaen. Museokaupasta löytyy teemaan valikoituja, talven pimeyteen sopivia tuotteita. Lämpimänhohtoisia tuotteita on saatavilla myös Malskin ravintolapalveluilta.

Malva panostanut julkiseen taiteeseen ennen museon avautumista

Kuluvan vuoden aikana Malva on tuonut taideteoksia Lahden seudun liikenteen bussipysäkkien näytöille Malvan, LSL:n, Taiteen edistämiskeskuksen ja Lahden kaupunkiympäristön yhteisprojektissa. Kesällä julkisen taiteen kierros Jujut ilahdutti ja ihmetytti niin Lahdessa kuin naapurikunnissakin.

Malvan kokoelmista on äänestetty kauppatorille kattaus huippujulisteita. Lisäksi Lahden kansainvälisen julistetriennalen ympäristöjulisteita nähtiin syyskuussa Väinö Hovilan puistotiellä. Malvalta voi myös lainata kiertävän julistenäyttelyn, joka on parhaillaan nähtävissä Hollolan pop up -kulttuuritalo Vanhassa Apteekissa.

Lisätiedot

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva
Susanna Korhonen, museoamanuenssi,
susanna.korhonen@lahti.fi
puh. 044 482 6191

www.malvamuseo.fi

Kuvassa Flowers of life -ryhmän Magical park -teoskokonaisuus Siauliaissa Liettuassa-syyskuulta-2021. Kokonaisuudesta osa nähdään myös Kirkkopuistossa.
Kuva Veikko Lappalainen