Hyppää sisältöön

Muutoksia Niemen asemakaavaan ja edunvalvontaan kärkitavoitteet

 

Kaupunginhallitus käsitteli Niemen kaavamuutosta, jolla luodaan edellytykset Vesijärven rantaraitin rakentamiselle satama-alueen läpi. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi linjaukset Lahden kaupungin edunvalvonnan kärkitavoitteiksi.

 

Kaupunginhallitus vie kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi asemakaavan muutosehdotuksen A-2769a, jolla muodostuu Lahden kaupungin Niemen (4.) kaupunginosan korttelin 4302 tontti 6, korttelin 4304 tontit 4, 5 ja 6, korttelin 4305 tontit 3, 5, 10 ja 11 sekä venesatama-, vesi-, puisto-, erityis- ja katualue, Mukkulan (7.) kaupunginosan katualue, Jalkarannan (33.) kaupunginosan vesialue.

Asemakaavan tavoite on Niemen satama-alueen sekä liike- ja teollisuustonttien asemakaavan tarkistaminen satamatoimintojen kehittämiseksi. Kaavamuutoksella luodaan toteutusedellytykset Vesijärven rantaraitin rakentamiseksi satama-alueen läpi.

 

Kaupungin edunvalvonnan kärkitavoitteet

Lahden kaupunginhallitus hyväksyi linjaukset Lahden kaupungin edunvalvonnan kärkitavoitteista 2022–23. Koska eduskuntavaalit ovat keväällä ja uuden hallitusohjelman valmistelu käynnistyy jo ennen tätä, on tärkeää määritellä kaupungin edunvalvonnan kärjet ja tehdä vaikuttamissuunnitelma.

Edunvalvonnan kärkitavoitteet nopeuttavat Lahden seudun kasvua ja kehittymistä kansallisesti ja kansainvälisesti. Lahden edunvalvonnan kärkitavoitteita 2022–23 ovat: Lahti vihreän siirtymän edelläkävijänä, koulutus ja TKI-toiminta, osaava työvoima ja TE2024 -uudistus, saavutettavuus (elinkeinoelämän yhteydet ja työvoiman liikkuvuus), kaupunkien aseman vahvistaminen sekä kansainvälisten suurtapahtumien hyödyntäminen liiketoiminnan ja työn lisäämiseksi Suomeen.

Edunvalvonnan kärkitavoitteista laaditaan yhteinen viestintäaineisto Päijät-Hämeen liiton ja muiden keskeisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

Muutoin asiat kokouksessa päätettiin päätösehdotusten tai muutettujen päätösehdotusten mukaisesti.

 

 

 

Linkki esityslistaan