Hyppää sisältöön

Myllypohjan koulussa poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä

Yksi opetusryhmä ja opettaja etätyöskentelyyn korona-altistumisen takia.

Lahtelaisen Myllypohjan koulun Ahtialan toimipisteessä etätyöskentelyyn ja karanteeniin on siirtynyt yksi opetusryhmä ja opettaja maanantaista 21.9. Poikkeuksellinen opetus järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Taustalla on Myllypohjan koulun yhden oppilaan varmistettu koronavirustartunta. Karanteeniin on asetettu reilut parikymmentä henkilöä.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulun rehtori on lähettänyt wilma-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.

14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Etätyöskentelystä lähetetään oppilaille ja huoltajille Wilma-viesti, jossa tarkennetaan karanteeniajan etäopiskeluohjeita.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Myllypohjan koulussa oppilaita on yli 270 ja opetushenkilöstöä alla kolmekymmentä. Koulu toimii kahdessa toimipisteessä, Ahtialan ja Kunnaksen koulujen piha-alueilla omissa tiloissaan.

Lisätietoja

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, ville.lehtinen@phhyky.fi

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruksesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 
Lisätietoa karanteenista THL:n verkkosivuilla