Hyppää sisältöön

Nuoret toivovat vapaa-ajanviettopaikkoja ja taidetta

Kaupunginhallitus kuuli asiantuntijoina nuorisovaltuuston puheenjohtajistoa (Matias Päivä, Mona Parviainen ja Juno Keijupuro) ja vastaanotti nuorten kärkihankelistan, jossa oli kolme asiakokonaisuutta.

Mielenterveys- ja päihdeongelmien ennaltaehkäisy on tutkitusti kustannustehokasta. Nuorten tulisi saada tietoa oireiden tunnistamiseen sekä työkaluja mielenterveyden ylläpitämiseen. Kaupungin tulee tarjota nuorille tietoa matalan kynnyksen palveluista avun saamiseksi. Etenkin pandemia-ajan jälkivaikutukset tulee huomioida resurssien suuntaamisessa.

Toiseksi nuoret tarvitsevat lisää ajanviettopaikkoja, esimerkiksi ulkoilma-alueita tai puistoja, joihin olisi vapaa pääsy ilman ohjattua toimintaa. Monitoimitalojen pihojen suunnittelussa tulisi huomioida myös alakoulun viimeiset luokat, jotta ne aidosti palvelisivat koko perhettä.

Kolmanneksi nuoret kaipaavat enemmän kulttuuria ja taidetta kaupunkiin. Monitoimitalojen piha-alueita voisi kehittää viihtyisämmiksi ulkoilmataiteella, esimerkiksi seiniä voisi hyödyntää graffitiseinien tekemisessä.

 

Talouskehyksen käsittely kaupunginhallituksen seuraavaan kokoukseen

Kaupunginhallitus siirsi viikolla käsittelyä Lahden kaupungin vuoden 2023 talousarvion ja vuosien 2023-25 taloussuunnitelman laadintaohjeista ja niihin sisältyvästä talouskehyksestä.

Muutoin asiat kaupunginhallituksen kokouksessa päätettiin päätösesitysten mukaan.