Hyppää sisältöön

Ohjaamo Lahti lähdössä täyteen vauhtiin uusissa tiloissa Palvelutorilla

Nuorten palvelupiste Ohjaamo Lahti on muuttanut Palvelutorille kauppakeskus Trioon, jossa toiminta jatkuu entisellä mallilla: Ohjaamo tarjoaa 15–29-vuotiaille monialaista, matalan kynnyksen maksutonta ohjausta työllistymiseen, opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun. 
Ihmisiä Lahden palvelutori

Ohjaamossa etsitään ratkaisuja nuoria askarruttaviin ongelmiin henkilökohtaisissa kohtaamisissa eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Nuori voi tavata uravalmentajan, koulutusohjaajan, sosiaaliohjaajan, mielen hyvinvointivalmentajan ja ura- ja ammatinvalintapsykologin.

Palvelutorin uusissa tiloissa Ohjaamo Lahden palvelut nuorille rikastuvat tapahtumilla ja laajenevat keskusteluryhmätoimintaan. Koronarajoitusten hellittäessä jo lähes puolet kohtaamisista tapahtuu kasvotusten.

Ohjaamo Lahti on osa Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilua. Kokeilu antaa Ohjaamolle entistä parempia mahdollisuuksia tarkastella nuoren tilannetta kokonaisuutena.

Mitä tehdä, jos jäit ilman opiskelupaikkaa

Ohjaamo Lahti suunnittelee ensimmäistä laajaa paikan päällä tapahtuvaa yleisötilaisuutta sitten koronapandemian alun. Etsitkö vielä opiskelupaikkaa? -tapahtuma järjestetään Palvelutorille rakenteilla olevassa uudessa tilassa keskiviikkona 23.6.2021 klo 12–15.

Vaikka tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti ilman opiskelupaikkaa jääneille peruskoulun päättäneille nuorille, kaikki koulutuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tapahtumaan saamaan tietoa koulutusmahdollisuuksista ja Ohjaamon palveluista. Paikalla esittäytymässä on 11 koulutusalan toimijaa, TE-toimisto, Nuorten työllisyyspalvelut, Etsivä nuorisotyö ja nuorten psykososiaalista tukea tarjoava Onni-hanke.

– Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin sitä, että mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja on olemassa vaikka opiskelupaikka vielä uupuisi, sanoo tapahtuman järjestäjä, Ohjaamon uravalmentaja Petra Noeskoski.

Etsitkö vielä opiskelupaikkaa? järjestetään Palvelutorilla turvallisesti koronarajoitusten ja -suositusten mukaan, mutta tapahtuma voidaan tarvittaessa siirtää verkkoon. Lisätietoa tapahtumasta: Koulutuskeskiviikko 23.6. – Ohjaamo Lahti

Aulapäivystys ja uusi nuorten keskusteluryhmä

Ohjaamo Lahden ja työllisyyden kuntakokeilun tiloissa Palvelutorilla on avautunut nuorten päivystys, joka palvelee arkisin klo 12–15. Päivystykseen voi tulla kuka tahansa 15–29-vuotias tarkistuttamaan cv:tä, kysymään työttömyyteen, työllistymiseen ja koulutukseen liittyvistä asioista tai varaamaan aikaa Ohjaamon asiantuntijoille.

Keskiviikkona 9.6. käynnistyy uusi Kehittäjänuoret-keskusteluryhmä. Ryhmä ideoi Ohjaamon toimintaa, pääsee vaikuttamaan nuorille tarjottaviin palveluihin ja pohtii ajankohtaisia asioita.

Kehittäjänuoriin toivotaan nuoria eri taustoista – erilaisuus ja eri näkökulmat ovat ryhmälle rikkaus. Ryhmän kautta nuoret saavat äänensä kuuluviin iloisessa, rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä.

Katso ilmoittautumisohjeet täältä: Ohjaamo Lahti

Toiminta siirtyy etäpalveluista Palvelutorille vaiheittain

Ohjaamo Lahden uravalmentaja, koulutusohjaaja ja ura- ja ammatinvalintapsykologi päivystävät jo paikan päällä Palvelutorilla mutta palvelevat myös verkossa. Sosiaaliohjaaja päivystää edelleen vain puhelimitse. Koronatilanteen takia tapahtumat kuten Kesätyöinfo on toistaiseksi järjestetty verkossa.

– Tahtotilamme on päästä käynnistämään palvelut entiseen malliin koronarajoitusten hellittäessä, mutta sopeutamme toimintamme vallitseviin olosuhteisiin, sanoo Ohjaamon koordinaattori Maikki Prusila.

Seuraa palveluita ja miten ne järjestetään Ohjaamon viikkolukkarista.

Kysy lisää:

Ohjaamon koordinaattori Maikki Prusila, maikki.prusila@lahti.fi 044 716 1079

Ohjaamon uravalmentaja Petra Noeskoski, petra.noeskoski@lahti.fi 044 482 6737