Hyppää sisältöön

Ohjaamo Lahti päivystää ja toimii Palvelutorilla

Nuorten palvelu Ohjaamo Lahti on päässyt täyteen toimintaan Lahden Palvelutorilla osana työllisyyden kuntakokeilua. Päivystyspiste Ohjaamonurkkaus on avautunut ja tapahtumatoiminta käynnistynyt.
Ohjaamo Lahden koordinaattori Maikki Prusila (neljäs vasemmalta) kertoo Tiistairekrystä KUNTO-hankkeen yrityskoordinaattoreille Christian Granlund (vas.), Simo Söderholm ja Juha-Matti Haapsaari.

Tiistai 2. marraskuuta oli merkkipaalu Ohjaamo Lahdelle – palvelulle, joka neuvoo ja ohjaa lahtelaisia nuoria työllistymiseen, opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Tuolloin alkoi Ohjaamo Lahden päivystys Ohjaamonurkkauksessa Lahden Palvelutorilla. Samana päivänä Ohjaamo Lahti järjesti Palvelutorilla sarjassaan toisen Tiistairekry-tapahtuman.

– Meillä on nyt oma kotipesä Palvelutorilla, joten olemme jälleen hyvin saavutettavissa. Olemme saaneet arjen sujumaan, iloitsee Ohjaamo Lahden koordinaattori Maikki Prusila.

Koronapandemia siirsi Ohjaamo Lahden palvelut pääosin verkkoon ja vaikeutti toimintaa, josta maaliskuussa 2021 tuli osa Lahden työllisyyspalveluita ja samalla osa seudun työllisyyden kuntakokeilua.

– Palvelutorin tiloissa ja alustalla pääsemme tekemään helposti yhteistyötä muiden kuntakokeilun toimijoiden ja kokeilun kumppaneiden kanssa. Voimme toden teolla rakentaa sitä verkostoyhteistyötä, josta myös Ohjaamo-palveluissa osittain on kyse. Alusta on rikkaus, Prusila painottaa.

– Olen enemmän kuin onnellinen, että Ohjaamo Lahti on liittynyt Palvelutorin asiakaspalveluihin, sanoo palvelutoripäällikkö Laura Packalén-Vehko. Hän painottaa, että Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun Lahden palvelut ovat Palvelutorin suurin toimija.

Ohjaamonurkkauksen päivystys palvelee tiistaista torstaihin

Ohjaamonurkkaus on pienehkö suljettava tapaamistila, jossa nuoret voivat kohdata Ohjaamo Lahden työntekijän päivystysaikana tiistaista torstaihin klo 12–15. Ohjaamo Lahti palvelee myös etäyhteyksien kautta.

Katso palvelut ja yhteystiedot verkkosivuilta ohjaamolahti.fi

Rekrytapahtumat kohtauttavat työnhakijat ja yritykset

Tiistairekryn kaltaisten tapahtumien järjestäminen on yksi keskeinen Ohjaamo Lahden toiminto, jota Palvelutorin tilat palvelevat oivallisesti mahdollistamalla hyvät kohtaamiset.

Tiistairekryyn ovat tervetulleita kaikki työnhakijat henkilökohtaisiin tapaamisiin ja työhaastatteluihin osallistuvien yritysten edustajien kanssa.

Yrityksille rekry tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia ja potentiaalisia työntekijöitä. Esimerkiksi kumpaankin Tiistairekryyn osallistunut henkilöstöpalveluyritys Eezy kertoo ensimmäisen rekryn lokakuussa poikineen heille heti uusia työntekijöitä ja marraskuun rekryn työnhakijoita yrityksen työntekijäprofiiliin tulevaisuutta varten.

Rekrytointitapahtumissa näkyy yhteistyön voima

Tiistairekryn ideoimisessa, yritysyhteistyössä ja tapahtuman markkinoimisessa Ohjaamo Lahden kumppani on ollut Koulutuskeskus Salpauksen Yritys-Hunter, hanke jossa nuorten työllistymiseen pureudutaan jo oppilaitoksessa koulutuksen lomassa. Työnhakijoiden kontaktoimisessa on ollut mukana työllisyyden kuntakokeilun nuorten tiimi.

Jatkossa yritysyhteistyötä hoitaa paraikaa toimintaansa käynnistävä Lahden kaupungin ESR-hanke KUNTO – Uusilla kunnallisilla toimilla työkuntoon ja työelämään ja sen kolme yrityskoordinaattoria.

Ohjaamo Lahti ajan hermolla

Nyt kun nykyiset Ohjaamo-palvelut on juurrutettu Palvelutori-alustalle, Ohjaamo Lahti siirtyy eteenpäin nuorten työllisyyspalveluiden mukana ja tukena.

– Lähitulevaisuudessa palveluissamme näkyy ensi vuoden valtakunnallinen teema, jossa painottuu nuorten hyvinvointi, Maikki Prusila valottaa.

Ensi vuonna palveluita ja yhteistyökuvioita vahvistetaan entisestään vastaamaan senhetkiseen nuorten tarpeeseen työllisyyden ja koulutuksen saralla. Nuoria kuunnellaan herkällä korvalla. Heidät on jo otettu aktiivisesti mukaan Ohjaamotoiminnan kehittämiseen Kehittäjänuoret-ryhmän kautta.

– Me kysymme miten nuoret voivat ja muutumme tilanteen mukaan. Mutta periaatteemme on aina sama: me tarjoamme matalan kynnyksen maksutonta ja monialaista palvelua nuorille, Prusila painottaa.

Lisätietoja

Ohjaamo Lahti
koordinaattori Maikki Prusila
p. 044 716 1079, Maikki.Prusila@lahti.fi

Ohjaamo Lahti