Hyppää sisältöön

OmaKamu-toiminnassa vapaaehtoinen aikuinen toimii lapsen tai nuoren aikuiskaverina – kampanjatervehdys saapui Lahteen

Toiminnassa lapsi ja aikuiskaveri tapaavat parin viikon välein. Tärkeintä on yhteinen aika, läsnäolo ja aito kaveruus. Toimintaa ohjaavat ammattilaiset, jotka myös kouluttavat vapaaehtoiset.

OmaKamu-kävely 2021 -kampanjatervehdyksen torstaina 9.9.2021 Lahteen toi Petri Varis, joka tunnetaan urheilijaurastaan jääkiekkoilijana ja olympiamitalistina. Tervehdystä oli tuomassa myös toiminnanjohtaja Pekka Puukko (keskellä) ja Ari Tuupainen, Harjulan Setlementin toiminnanjohtaja. Kaupungin puolesta tervehdyksen vastaanotti sivistysjohtaja Tiina Granqvist.

Toimintaa viidessä kaupungissa

OmaKamu-toiminnassa vapaaehtoinen aikuinen toimii aikuiskaverina eli Kamuna lähialueen lapselle tai nuorelle. Ennaltaehkäisevään ja pitkäjänteiseen toimintaan tarvitaan tukea.

OmaKamu-kävely on varainkeruukampanja, joka järjestetään ensimmäisen kerran 6.-15.9.2021. Tavoitteena on kerätä yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä yhteensä 60 000 €, jolla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia OmaKamu-toiminnan keinoin.

Kävelykampanjan aikana Petri Varis kävelee yhteensä 200 km viidessä kaupungissa, jotka tällä hetkellä tarjoavat OmaKamu-toimintaa. OmaKamu-tervehdyksen vastaanottavat Lahden lisäksi Hämeenlinnan, Vantaan, Helsingin ja Espoon kaupungit.

Tärkeintä on yhteinen aika, läsnäolo ja aito kaveruus

Lapset ja nuoret tarvitsevat rinnalleen luotettavia aikuisia, jotka tukevat arjessa ja elämän solmukohdissa. Tähän ennakoivan matalan kynnyksen tuen tarpeeseen vastaa ammattilaisten kehittämä ja vapaaehtoisten toteuttama OmaKamu-toiminta.

Toiminnassa lapsi ja aikuiskaveri tapaavat parin viikon välein yhteisen tekemisen merkeissä. Yhdessä voidaan retkeillä, ulkoilla, harrastaa liikuntaa, askarrella tai ihan mitä vaan molempia kiinnostavaa. Tärkeintä on yhteinen aika, läsnäolo ja aito kaveruus.

OmaKamu-toimintaa organisoivat ammattilaiset, jotka kouluttavat vapaaehtoiset ja tukevat Kamu-suhteen alkua ja jatkumista läpi vuosien.

Lahdessa OmaKamu -toiminnasta ja koulutuksista vastaa Harjulan Setlementti.

Kuvassa (vasemmalta) kaupungin Osallisuus ja hyvinvointipalvelujen yksiköstä erityisasiantuntija Päivi Pitkänen, Lahden OmaKamu-toimintaa koordinoiva Päivi Vainio Harjulan Setlementistä, tervehdyksen tuonut Petri Varis sekä OmaKamu-toiminnan toiminnanjohtaja Pekka Puukko.

Tilaisuudessa paikalla oli myös kaksi vapaaehtoista Kamua.

Lisätietoja

OmaKamu-toiminta
https://www.omakamu.fi/

– Lahden toiminnan koordinaattori Päivi Vainio, Harjulan Setlementti, 044 7725 019, paivi.vainio@omakamu.fi
– toiminnanjohtaja Pekka Puukko, 050 543 8383, pekka.puukko@omakamu.fi

Lahden kaupunki
Erityisasiantuntija Päivi Pitkänen, Osallisuus ja hyvinvointipalvelut, 044 482 0590, paivi.pitkanen@lahti.fi

Kuvat Ronja Koistinen ja Markus Ketola

 

Tuupaisen nimi korjattu ja titteli lisätty 10.9. klo 9.39