Hyppää sisältöön

Paavolan päiväkoti aloittaa väistötiloissa Lotilan koulun kentällä

Paavolan päiväkodin toiminta korvaavissa väistötiloissa Lotilan koulun kentällä ja Päijät-Hämeen pelastusaseman vieressä käynnistyy tiistaina 1. helmikuuta.
Ulkokuvaa Paavolan päiväkodin uusista väistötiloista

Paavolan päiväkodin johtaja Henriikka Winqvist toteaa, että uudet tilat sijaitsevat loistavalla paikalla.
– Nyt meillä on aiempaa paremmat ja monimuotoisemmat ulkoilu- ja liikkumismahdollisuudet, kun päiväkoti sijaitsee harjun tarjoaman luonnon ja Radiomäen monipuolisten liikuntamahdollisuuksien välittömässä läheisyydessä. Tori ja pääkirjastokin ovat edelleen lasten kokoisten askelten etäisyydellä.
– Keskustan ja matkakeskuksen läheisyys on kulkuyhteyksien kannalta erinomainen asia, sillä päiväkotimme järjestää kaupunkitasoisesti myös ilta- ja viikonloppuhoitoa. 

Winqvist kertoo, että monipuolinen piha-alue viimeistellään kesäaikana, jolloin se vielä laajenee muun muassa aidatulla Mörkyli-metsällä. 

– Tähän saakka päiväkotimme on toiminut kolmessa erillisessä rakennuksessa, joten on hienoa aloittaa toiminta yhteisen katon alla.
– Uutta oppimisympäristöä on suunniteltu innokkaasti, ja muutto on tietysti vaatinut henkilöstöltä valtavasti tekemistä. 

Myös lapset ovat osallistuneet muuttopuuhiin ja uuden suunnitteluun. Winqvist kuvaa, miten lapset ovat päässeet vaikuttamaan kalusteiden värivalintoihin ja pakkaamaan muuttolaatikoita.
– Läheisen pelastusaseman teeman mukaisesti päiväkodille on hankittu leluja ja pelejä, joten sireenin ääniä kuullaan varmasti sisälläkin. Päiväkotiin on tutustuttu etukäteen jo rakennusvaiheessa, kun ryhmät ovat tehneet retkiä raksalle ja kurkistelleet ikkunoista sisälle. Uusia tiloja on myös videoitu ja näytetty lapsille. 

Tarve korvaaville tiloille on syntynyt nykyisen Paavolan alueella sijaitsevan päiväkotirakennuksen alentuneesta kunnosta.  

Väistötilaratkaisu palvelee määräaikaisena vuokratilana. Pysyvää tilaratkaisua tullaan esittämään keskustan alueelle lasten ja nuorten kasvun vastuualueen tilaratkaisuja käsittelevän palveluverkkosuunnitelman mukaisesti. Esitys tarkentuu jatkovalmisteluissa ja siitä päätetään myöhemmin erikseen Lahden kaupungin hallintosäännön mukaisesti. 

Paavolan päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on 137 ja henkilöstöä 36. Paavolan päiväkoti järjestää myös lasten ilta- ja viikonloppuhoitoa, miltä osin toiminta on kaupunkitasoista.  

Lisätietoja 

Lahden kaupunki
Paavolan päiväkoti, päiväkodin johtaja Henriikka Winqvist, 050 398 5476
palveluverkosta varhaiskasvatusjohtaja Mika Harju, 050 559 7901
Lahden Tilakeskus, projektipäällikkö Simo Lahtela, 044 416 3850
etunimi.sukunimi@lahti.fi