Hyppää sisältöön

Radanvarresta idea ympäristötaiteeseen

Lahdet Asunnot hyödyntää Jaksonkadun rakennuskohteessa näyttävästi ympäristötaidetta.

Lahden Matkakeskuksen viereen Jaksonkadulle valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä neljä kuusikerroksista kerrostaloa, lisäksi talojen väliin rakennetaan yhteispysäköintirakennus ja -kansipiha. Uudiskohde tarjoaa yhteensä 217 uutta asuntoa, joista 108 on Lahden Asunnot Oy:n ja 109 TA-Asumisoikeus Oy:n omistuksessa.

Ympäristötaiteella tehdään kunniaa radanvarren historialle

Jaksonkadun rakennusten julkisivuissa käytettävä näyttävä ympäristötaide on kunnianosoitus radanvarren pitkälle historialle. Kortteli on nimetty ”Ratavarren Tarinaksi”. Tulevan uudiskohteen seinissä vanha puinen Lahden Rautatieasema-rakennus piirtyy luonnollisessa koossaan upeina graafisina kuvioina osaksi urbaanin Matkakeskuksen kaupunkikuvaa. Taideteoksen nimi on ”Ratavarren Aarre” ja sen on suunnitellut taitelija Tatu Tuominen ja taidekoordinaattorina on toiminut Upeart. Julkisivuissa käytetään sekä tiilipintaa että graafista betonia.

− Lahden Asunnot Oy:n talot tulevat olemaan rakennusteknisesti laadukkaita ja hyödynnämme mahdollisimman paljon myös energiatehokkaita ratkaisuja. Rakennamme talojemme katolle esimerkiksi aurinkopaneelivoimat, joista saatavalla sähköllä asuntoja voidaan muun muassa viilentää kesäaikaan, sanoo Lahden Talojen kiinteistöjohtaja Harry Koskela.

Lue lisää Lahden Talojen sivuilta