Hyppää sisältöön

Sammonkadun avustuskeskuksen toiminta jatkuu

Lahden kaupunki ja toiminnasta tähän asti vastanneet vapaaehtoiset päättivät perjantaina järjestetyssä tapaamisessa Sammonkadun avustuskeskuksen toiminnan jatkosta. Avustuskeskuksen toiminta on suunnattu Ukrainasta Lahteen turvaan tulleiden auttamiseksi.

Sammonkadun avustuskeskuksen jatkotoimenpiteitä suunnitellaan tarkemmin ensi viikon kuluessa. Inspis Lahti ry tulee mukaan toimintaan, tähän asti toimintaa on organisoitu vapaaehtoisvoimin.

Elinvoimajohtaja Markus Lankinen arvostaa tehtyä vapaaehtoistyötä ja kiittää kaupungin puolesta tähän mennessä vapaaehtoistyöhön eri tavoin osallistuneita.

– On äärimmäisen tärkeää, että Sammonkadun avustuskeskuksen työ jatkuu. Jatkossa kaupunki voi olla tilojen lisäksi muullakin tavalla varmistamassa toiminnan jatkamista, Lankinen toteaa.

Kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä kansallisten ja paikallisten viranomaisten kanssa Lahteen turvaan saapuneiden ukrainalaisten tilannekuvan ylläpitämiseksi. Jatkossa myös vapaaehtoistoimijoiden kanssa käytävää vuoropuhelua tiivistetään.

Sammonkadun avustuskeskus toimii osoitteessa Sammonkatu 8.

Lisätietoja

Markus Lankinen, Lahden kaupunki, elinvoimajohtaja, p. 040 701 7328
Antti Prepula, Lahden kaupunki, turvallisuuspäällikkö, p. 044 416 3812
Maksim Gladostsuk, Inspis Lahti ry, p. 041 368 1208
Johanna Pakarinen, Sammonkadun avustuskeskuksen perustaja, p. 044 20 88 441