Hyppää sisältöön

Sammonkadun avustuskeskus avaa jälleen ovensa 2.6.  

Sammonkadun avustuskeskus avaa ovensa tänään torstaina 2.6.2022 klo 17–19. Keskuksen toiminta on suunnattu Päijät-Hämeen alueelle tulleiden ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi.  

Sammonkadun avustuskeskuksen toiminta jatkuu reilun viikon tauon jälkeen. Keskuksessa Inspis-nuoret jakavat ruokaa ja hygieniatarvikkeita kerran viikossa torstaisin kahden tunnin ajan klo 17–19.

Avustuskeskuksessa luodaan uudenlaista toimintatapaa, jossa ukrainalaiset ennakkoon ilmoittavat tarvitsemastaan ruuasta ja tavarasta erillisellä lomakkeella. Näistä tarpeista ilmoitetaan auttajille suunnatussa uudessa Facebook-ryhmässä. Tällä toimintatavalla pyritään siihen, että tarpeet ja lahjoitukset kohtaavat.

Sammonkadun avustuskeskukseen voi edelleen tuoda ruokatuotteita, jotka säilyvät huoneenlämmössä.  Tällä hetkellä yksittäisiä tavaralahjoituksia ei oteta vastaan, koska tavaraa on reilusti enemmän kuin toistaiseksi on tarvetta.

Sammonkadun avustuskeskuksen toimintaa sekä ruoka- ja hygieniatarvikkeiden jakelua organisoi Inspis Lahti ry. Avustuskeskus tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Lahden seurakuntayhtymän sekä toiminnassa mukana edelleen jatkavien yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten kanssa. Yhteistyössä mukana ovat muun muassa Rotaryklubi Lahti-Wellamo ry, Osuuskauppa Hämeenmaa, Operaatio Avoin Ovi ry, Spatium Oy, Ruokamiehet Oy.

Sammonkadun avustuskeskus toimii osoitteessa Sammonkatu 8.

Lisätietoja

Maksim Gladostsuk, Inspis Lahti ry, p. 041 368 1208
Markus Lankinen, Lahden kaupunki, elinvoimajohtaja, p. 040 701 7328

Ukrainalaisille avuntarvitsijoille on luotu uusi yhteisö Facebookissa, joka korvaa aikaisemman ryhmän.
Auttajille avatussa uudessa Facebook-ryhmässä on tiedot keskuksen aukioloajoista, avustustarpeista ja muuta ajankohtaista tietoa.
Keskuksessa asiointi ja avun saaminen edellyttää seuraavan lomakkeen täyttämistä.