Hyppää sisältöön

Sivistyslautakunnassa sivistystoimen seudullisen kehittämisverkoston yhteistoimintasopimus vuosille 2022–25

Päijät-Hämeen kuntien sivistystoimen yhteistoimintasopimuksella 2022–25 vahvistetaan jo vakiintuneen seudullisen kehittämisen ja verkostotyön jatkuminen. Samassa yhteydessä sivistyslautakunta valtuuttaa sivistysjohtaja Tiina Granqvistin ja vastuualuejohtaja Lassi Kilposen jatkamaan sivistys- ja hyvinvointijohtajien muodostamassa seudullisessa ohjausryhmässä Lahden kaupungin edustajina.

Seudullisen yhteistyön tarkoituksena on lakisääteisten kunnallisten sivistyspalvelujen palvelutuotannon kehittäminen sekä palvelujen yhtäläisen laadun ja saatavuuden varmistaminen koko Päijät-Hämeen alueella.

Käytännössä kuntien sivistyspalvelujen eri asiantuntijaryhmät kehittävät yhteisiä palveluprosesseja, sisältöjä, arviointia, laatua ja palvelutuotantoa. Tästä tuoreimpana esimerkkinä Kuntatyö 2030 -gaalassa 7. joulukuuta palkittu Päijät-Hämeen peruskoulujen opetushenkilöstön käyttöön kehitetty laaja-alaisen osaamisen osaamismerkistö. Osaamismerkistön on luonut Päijät-Hämeen kuntien tutoropettajaverkosto.

Päijät-Hämeen sivistys- ja hyvinvointijohtajien verkosto on kansallinen edelläkävijä arviointityön ja laadun kehittämisessä. Ohjausryhmä kokoontuu säännöllisesti joka kuukausi. Toimintaa ohjaa yhteisesti laadittu ja hyväksytty toimintajärjestelmä. Vuosittaisen itsearvioinnin tulosten perusteella laaditaan yhteistoiminnan seuraavan vuoden tavoitteet.

Suunnitelmallinen sivistyspalvelujen seudullinen yhteistyö on alkanut Lahden kaupunkiseudun seutuhallinnossa 2006 ja aiempia sopimuskausia on ollut vuodesta 2009. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin sivistyksen palvelualueen seudullisen kehittämisen yksikkö. Kuntien yhteisiin kehittämishankkeisiin haetaan ulkopuolista rahoitusta.

Päijät-Hämeen seudulliseen yhteistoimintaan osallistuvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Sivistyslautakunta hyväksyy sopimuksen kokouksessaan 7. joulukuuta edelleen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Sivistyslautakunnan kokous 14.12.2021

Sivistyslautakunnan kokouksen 14.12.2021 esityslistalla on lisäksi muun muassa seuraavat asiat:
-Henkilöstön edustaja ja varaedustaja sivistyslautakunnassa vuonna 2022
-Sivistyksen palvelualueen ja osallisuus ja hyvinvointipalvelujen vastuualueen avustussäännön muuttaminen
-Valtuustoaloite: Kansallinen lapsistrategia käyttöön Lahdessa
-Lapsiystävällinen Lahti 1.1.2022 alkaen
-Valtuustoaloite: Maksuton aamupalatarjoilu peruskouluihin
-Esiopetuksen toiminta-ajat ja järjestämispaikat 2022-23

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sivistyspalvelujen seudullinen kehittäminen
kehittämispäällikkö Anjariitta Carlson p. 050 398 5751

Linkki sivistyslautakunnan kokouksen 14.12.2021 esityslistalle