Hyppää sisältöön

Torin kisakatsomosta luovutaan

Lahdessa koronarajoitukset vaikuttavat alkukesän tapahtumien järjestämiseen. Osa tapahtumista on siirretty kesäkuulta myöhempään ajankohtaan, osa on peruttu tai toteutus on verkossa.

Lahden kaupunki luopuu torille suunnitellusta jalkapallon EM-kisakatsomosta koronarajoitusten takia. Kesän aikana torilla kuitenkin riittää näkemistä ja kokemista, kun esimerkiksi Luontopiste avaa ovensa 1.6. Luontopiste opastaa ja innostaa luontomatkailukohteiden ja -palveluiden pariin. Lisäksi Lahden torille rakentuu kesäkuun lopussa tapahtuma- ja oleskelualue, jonka suunnittelevat LAB:n muotoilun opiskelijat.

– Seuraamme korona- ja rajoitustilannetta tarkasti koko ajan. Toivomme, että Lahteen suunniteltuja tapahtumia päästään toteuttamaan ihmisten iloksi kesän aikana, toteaa Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Kaupunki on laatinut tapahtumien korona-exit suunnitelman, jonka mukaisesti mm. yrittäjien terassimaksuista on tältä vuodelta luovuttu ja 1.7. alkaen arkisin ilta-aikaan ja viikonloppuisin bussien mobiililiput maksavat alkaen yhden euron.