Hyppää sisältöön

Tulevien esikoululaisten huoltajille ennakkotietoa tammikuun hausta

Vuonna 2015 syntyneet lapset aloittavat esiopetuksen elokuussa 2021. Tulevien esikoululaisten huoltajat ovat saaneet kaupungin varhaiskasvatuspalveluista ennakkotietoa tammikuun 2021 hausta. Tietoa on lähetetty huoltajille, joiden lapsi on kaupungin varhaiskasvatuksessa.
Lukuhetki Tenava-Tonttilan päiväkodissa

Huoltajan velvollisuutena on huolehtia, että oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Esiopetukseen, myös englannin- ja ruotsinkieliseen haetaan tammikuussa.

  • Kaikkien lasten tulee hakea esiopetukseen, ellei lapsi osallistu muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.
  • Mikäli lapsi esiopetuksen lisäksi tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta, sitä tulee hakea samassa yhteydessä, vaikka lapsella olisikin jo myönnetty kunnallinen varhaiskasvatuspaikka tai palveluseteli.
  • Huoltajia kehotetaan hakemaan lapselle esiopetuspaikkaa ja sitä täydentävään varhaiskasvatukseen hakuaikana, vaikka tarve olisikin vielä epäselvä. Hakemuksen tietoja voi tarvittaessa muuttaa jälkikäteen.
  • Ruotsinkielistä esiopetusta järjestetään Lahden ruotsinkielisessä koulussa (Svenska skolan) ja englanninkielistä esiopetusta Tiirismaan peruskoulun yhteydessä. Näihin haetaan erillisten ohjeiden mukaisesti. Uutena on mahdollisuus hakea myös ruotsinkieliseen kielikylpyopetukseen.

Esiopetusta järjestetään arkisin neljä tuntia päivässä 9.8.2021 – 31.5.2022. Lahden ruotsinkielisen koulun ja Tiirismaan koulun englanninkielisen esiopetuksen toimintapäivät noudattavat näiden koulujen työ- ja loma-aikoja. Koulujen loma‐aikoina on tarvittaessa mahdollisuus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen.

Tietoa oppilaaksioton perusteista, oppilaaksiottoalueista ja esiopetusta järjestävistä päiväkodeista, kuljetuksista ja työ- ja loma-ajoista sekä asiakasmaksuista löytyy kaupungin varhaiskasvatuksen verkkosivuilta.

Esiopetuspaikan hakemisesta

Esiopetukseen ja sitä täydentävään varhaiskasvatukseen haetaan 11. – 25.1.2021 ensisijaisesti sähköisesti. Hakulomake löytyy kaupungin lahti.fi -verkkosivuilta. Paperilomakkeen saa tarvittaessaan lähipäiväkodista tai Lahti-Pisteestä.

Tieto lapsen tulevasta esiopetuspaikasta ja mahdollisesta varhaiskasvatuspaikasta ilmoitetaan perheelle huhtikuun puoliväliin mennessä.

Lisätietoa

Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalvelut
varhaiskasvatuspalvelut.palveluneuvonta@lahti.fi
puh. 03 818 1054 arkisin 9.00 – 14.00
palvelupäällikkö Suvi Ruusunen, 050 539 1651

Kuvassa Lukuhetki Tenava-Tonttilan päiväkodissa.

Kuva Lassi Häkkinen