Hyppää sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilusta seurantatietoa lokakuussa

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilu rakentaa paikallisen seurantamenetelmän, joka antaa tietoa kuntakokeilun vaikuttavuudesta asiakasryhmittäin. Ensimmäisiä tietoja on odotettavissa lokakuussa.

–Valmistelemme parhaillaan ensimmäistä tietopyyntöä valtakunnalliseen järjestelmään käymällä läpi tarvittavat tietosuoja- ja tietoturvaperiaatteet, sanoo vs. työllisyysjohtaja Sami Kuikka.

Tietopyyntö sisältää tietosuojan piiriin kuuluvia henkilötietoja, joiden käsitteleminen on tarkasti säänneltyä.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja KEHA-keskus ovat rakentaneet valtakunnallisen tietoportaalin työllisyyden kuntakokeilujen edistymisen seurantaan. Portaalin tiedot perustuvat TEM:n viralliseen tilastojärjestelmään (TEM Työnvälitystilasto) ja TE-palveluiden yhteiseen URA-asiakastietojärjestelmään.

–Tästä tietojärjestelmästä on mahdollista saada vain yleisen tason seurantatietoja esimerkiksi työttömyyden kehityksestä. Tällä hetkellä kuntien ja valtion tietojärjestelmät eivät vielä keskustele keskenään, Kuikka toteaa.

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilu kuuluu valtakunnalliseen kuntakokeilujen verkostoon. Kokeilut käynnistyivät 1. maaliskuuta 2021. Tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työllistymistä ja sovittaa yhteen valtion ja kuntien voimavaroja.

Lisätiedot