Hyppää sisältöön

Ukrainasta Lahteen saapuvien majoittamista koordinoi SPR Hämeen piirin vastaanottokeskus

Lahden Tilakeskus on selvittänyt tilakannastaan kohteet, jotka voidaan tarvittaessa osoittaa Ukrainasta pakenevien käyttöön. Lahteen saapuvien majoittamista koordinoi SPR Hämeen piirin vastaanottokeskus.

Ukrainasta Suomeen saapuvien vastaanoton koordinoinnista ja hallinnosta vastaa sisäministeriö. Maahanmuuttovirasto järjestää tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa hakevien vastaanottopalvelut. Lahden alueella toimintaa koordinoi SPR Hämeen piirin vastaanottokeskus.

Kaupungin toimittamat tiedot majoitukseen soveltuvista tiloista ovat vastaanottokeskuksen käytössä. Se tekee käytännössä päätökset ja sopimukset tilojen käytöstä.

Lahden alueelle on 16.3.2022 mennessä saapunut noin 250 ukrainalaista turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakenutta henkilöä. Hakemuksen jättäneistä noin 60 on lapsia. Suurin osa saapuneista on yksityismajoituksessa ja pienempi osa majoittuu vastaanottokeskuksen järjestämissä tiloissa.

Useat vaihtoehdot saapua Ukrainasta Suomeen

Ukrainalaisten saapumiselle Suomeen on useita eri vaihtoehtoja. Henkilön statuksella on keskeinen merkitys siihen, millaisiin palveluihin hän on oikeutettu Suomessa. Lisätiedot Maahanmuuttoviraston sivuilta (migri.fi).

Lapset heti kouluun

Tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa hakevat lapset saavat kunnasta koulupaikan. Lahdessa valmistavaan opetukseen on ohjattu 16.3. mennessä noin 20 ukrainalaista lasta, ja yksi uusi opetusryhmä on perustettu Möysän kouluun. Uusia perustetaan sitä mukaa kun niitä tarvitaan.

Ilmoita tarjoamastasi avusta

Suomen Punainen Risti on perustanut Maahanmuuttoviraston pyynnöstä valtakunnallisen infopisteen avuntarjoajille, joka kokoaa tietoa tarjolla olevasta avusta ja välittää sitä eteenpäin avun koordinoimista varten.

Infopiste: Ilmoita tarjoamastasi avusta Ukrainan kriisissä

Artikkelia päivitetty 23.3.: lisätty kohta Ilmoita tarjoamastasi avusta

Artikkelia päivitetty 24.3.: kohtaan Useat vaihtoehdot saapua Ukrainasta Suomeen on lisätty linkki migri.fi-sivustolle ja poistettu yksityiskohtainen tieto tästä uutisesta.

Aihealueet