Hyppää sisältöön

Uuden yhdistyvän koulun nimeksi Alasenjärven peruskoulu

Lahdessa aloittaa uusi Alasenjärven peruskoulu elokuusta 2021, kun nykyiset Kunnaksen ja Myllypohjan peruskoulut hallinnollisesti yhdistyvät. Toukokuussa järjestettyyn nimikyselyyn osallistui yli 100 vastaajaa, ja eri nimiehdotuksia saatiin kaikkiaan 192.

Nimikyselyssä haettiin lyhyttä, ytimekästä, koulujen toimintaa kuvaavaa, suomenkielistä ja mielellään luonnonläheiseen alueeseen kiinnittyvä nimeä.

Uuden yhdistyvän peruskoulun nimen valitsi oppilaiden, opettajien, vanhempaintoimikunnan, hallinnon ja sivistyslautakunnan edustajien työryhmä.
– Yhdeksänhenkinen nimityöryhmä kävi läpi kaikki ehdotetut nimet. Nimiehdotukset innoittivat työryhmää pohtimaan vielä muitakin uusia nimiä, kertoo työryhmää luotsannut rehtori Reetta Ahokas.

– Nimenvalintatyössä hyödynnettiin muun muassa nimistönsuunnittelun ohjeita ja koulun opettajien asiantuntemusta. Nimeksi muotoutui lopulta Alasenjärven peruskoulu, johon työryhmä päätyi yksimielisesti.

Ahokas toteaa, että nimi kuvastaa laajaa aluetta pohjoisessa osassa Lahtea ja sillä on vahva luontoyhteys sekä yhteys alueella asuviin lapsiin ja perheisiin. Järvet ovat tärkeitä ja tuttuja elementtejä lahtelaisille.
– Työryhmän mielestä nimi symboloi myös kouluun kiinnittyvää monipuolista kasvu- ja oppimisympäristöä. Alasenjärven nimi on uusi ja yhdistävä tekijä kummallekin nykyiselle koululle.

Uudessa Alasenjärven peruskoulussa oppilaita on 510 ja henkilöstöä 40. Koulujen yhdistymisestä päätti Lahden sivistyslautakunta kokouksessaan 28. huhtikuuta. Nimenvalintaprosessi esiteltiin sivistyslautakunnalle 15. kesäkuuta.

Kaikkien nimikyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan 5 kappaletta Lahti-kasseja, voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, sivistyspalvelut
rehtori Reetta Ahokas, p. 050 518 0292
vastaava rehtori Matti Saarela, p. 044 416 3336