Hyppää sisältöön

Webinaari: Energiatehokkuuden parantaminen tuo yrityksille taloudellista hyötyä

Vihreät kaupungit Lahti ja Lappeenranta järjestävät yrityksille suunnatun virtuaalisen tilaisuuden, jossa teemana ovat energiatehokkuustoimet sekä -työkalut. Webinaari järjestetään keskiviikkona 3. marraskuuta kello 17-19 ja se on avoin kaikille. 
DCIM\100MEDIA\DJI_0966.JPG

Tilaisuuden ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista sekä kahdesta käytännön yritysesimerkistä. Johtava asiantuntija Tomi Kiuru Motivasta puhuu PK-yrityksille tarkoitetuista tuetuista energiakatselmuksista ja erityisesti uudesta täsmäkatselmuskokeilusta. Puheenvuorossa kerrotaan myös energiatehokkuussopimuksista ja niihin kytkeytyvistä energiatuista.

Projektipäällikkö Mirika Knuutila LUT yliopistosta kertoo rakennusten energiatehokkuusinvestointien kannattavuustutkimuksesta.

– Tutkimuksemme mukaan uusiutuvan energian investoinnit kiinteistöihin tuottavat keskimäärin 30-40% käyttökustannussäästöt ja 60-80% päästövähennykset.

Lappeenrannan ja Lahden energiatehokkuustoimista positiivisia seurantatapoja ja -tuloksia EFFECT4buildings hankkeessa laaditun monipuolisen energiatehokkuustyökalupakin esittelyssä Tanja Nyholm ja Matti Pylkkö Lappeenrannan kaupungin Greenreality -palveluista keskittyvät kahteen työkaluun: taloudellisen kannattavuuden arviointi ja niputtaminen, joiden osalta Lappeenranta oli projektin vastuullinen partneri.

Johtaja Markku Hokkanen lappeenrantalaisesta Assi Group Oy:stä valottaa asiaa kiinteistökehittäjän näkökulmasta.

– Tärkeää on saada energiantuhlaus pois varmistamalla kiinteistön perustekniikan toimivuus ja hoitaa kiinteistöä hyvin.

Lahdesta tuleva yritysesimerkki käsittelee paikallisen tekstiilihuollon energiatehokkuustoimia. Toimitusjohtaja Heikki Kultanen Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:stä esittelee erilaisia toimenpiteitä, jotka ovat jo maksaneet itsensä takaisin.

Tilaisuuden moderaattorina toimii Lahden kaupungin ympäristökoordinaattori Jenni Rahkonen.

Tilaisuus on yksi Lappeenrannan kaupungin Green Leaf 2021 -voittovuoden tapahtumista ja osa Lahden kaupungin Ilmastokumppanuus toimintaa.

 

Lisätiedot:

Lahden kaupunki
Aino Kulonen, Ympäristökoordinaattori
p. 044 4826178, aino.kulonen(at)lahti.fi

Lappeenrannan kaupunki
Kati Korhonen, projektipäällikkö, Green Leaf
p. 040 354 2799, kati.m.korhonen(at)lappeenranta.fi

Katso ohjelma ja ilmoittaudu webinaariin

Ilmastokumppanuus yrityksille

Webinaari on osa Lahden kaupungin Ilmastokumppanuustyötä. Lue lisää ja ryhdy kaupungin ilmastokumppaniksi osoitteessa: Ilmastokumppanuus – Lahti