Hyppää sisältöön

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla voi olla vaikutuksia kaupungin palveluihin

Ammattiliittojen julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa vaikuttaa Lahden kaupungin palveluihin. Tarkista palvelujen aukioloajat verkkosivuilta.

Työtaistelutoimenpiteet ovat voimassa tällä tietoa kuluvan viikon loppuun saakka.

Liikuntapalveluiden osalta ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa liikuntapaikkojen aukioloaikoihin isommilla ulkoliikuntapaikoilla. Lisäksi vaikutuksia on odotettavissa latuverkostoon ja kenttien kunnossapitotasoon, kun ylläpitotehtäviin käytettävissä oleva työaika supistuu.

Kirjastojen aukioloaikoja saatetaan joutua supistamaan erityisesti iltaisin ja mahdollisesti siirtämään lähikirjastoja omatoimiajalle ja lisäämään pääkirjastossa itsepalvelua. Jos kirjastoautoihin tulee poissaoloja, autot saattavat jäädä pois reitiltä. Tapahtumiin ja kouluyhteistyöhön saattaa tulla peruutuksia.

Ammattiliitot Tehy ja Super ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi tiistaina 1.3.2022.

Ammattiliitto Jyty ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja JUKO ry ovat ilmoittaneet aloittavansa kunta-alalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaina 7.3.2022.