Hyppää sisältöön

Salppurin Talvipolku-kymppi

Lahden kaupungin kunnossapito pilotoi maastoliikuntapolkujen talvikunnossapitoa talven 2022–2023 aikana. Kyseessä on kokeilu, jolla haetaan sekä ylläpidon että käyttäjien kokemuksia koneellisesti huollettavasta talvipolusta.

Huollettavalla polulla ei ole liukkaudentorjuntaa, joten talvisäiden vaihdellessa ja varsinkin kevättalvella polku voi toisinaan olla hyvin liukas! Varustauduthan kelin mukaan esimerkiksi nastakengin. Talvipolulla ei ole valaistusta, joten iltaisin tarvitset reitillä otsalampun tai pyörään hyvät valot.

Annathan polun kovettua riittävästi kunnostuksen jälkeen, jotta polku jatkossa kestää käyttöä. Jos kenkä uppoaa syvälle, käytä lumikenkiä tai etsi kovempi reitti. Pyörässä käytä mahdollisimman leveitä renkaita. Jos rengas silti uppoaa reitin pintaan, laske rengaspaineita.

Lue lisää: Maastoliikuntapolkujen talvikunnossapitoa pilotoidaan

Salppurin Talvipolku-kymppi

  • Pituus: 9,7 km, useita lyhyempiä oikaisumahdollisuuksia
  • Vaativuus: keskivaativa. Mahdollinen pehmeys lisää kulkemisen haastavuutta.
  • Reittimerkintä: sininen monikäyttösymboli (pyöräily/kävely).  ”Reittimerkkinä” huoltokelkan ura. Kulkusuunta reittinuolien mukaisesti.
  • Lähtöpiste: Vanha Ravirata (Vaskelaisenrinne 11, Lahti) ja Sykekadun P-paikka (Sykekatu 11, Lahti).
  • Jatkoyhteydet: Talvihuollettavalta reitiltä voit jatkaa muille maastoliikuntapoluille, esim. Sykekadulta Kintterön Kympille tai Hakalaukunlenkille. Muilla poluilla ei ole talvikunnossapitoa vaan polkujen kunto riippuu lumitilanteesta, edellisestä lumipyrystä ja tallautumisesta.

Talvipolku karttapalvelussa