Hyppää sisältöön
Erviänpuiston leikkialue

Erviänpuiston leikkialue

Erviänpuiston leikkialue 1 sijaitsee Riihelässä laajan puistoalueen keskellä koirapuiston vieressä ja lammen läheisyydessä. Erviänpuistossa on valaistu kulkureitistö, puistoon pääsee myös polkupyörällä. Talvella Erviänlampea pääsee kiertämään myös suksilla. Leikkialueen vaikutuspiirissä, 1000 metrin säteellä, asuu paljon lapsia, lähes 180 alle kouluikäistä ja yli 300 7–15-vuotiasta. Leikkipaikka on sijainniltaan luonnonläheinen ja puistomainen.

Puistosuunnitelman tavoitteena on kunnostaa Erviänpuiston leikkialue 1 kokonaisuudessaan. Leikkialueesta on tavoitteena tehdä monipuolinen ja laajasti eri ikäryhmiä palveleva.

Näin puistosuunnitelma etenee

  • Erviänpuiston leikkialueen kehittämisestä on tehty Menti-kysely 17.1.–31.1.2024. Vastauksissa leikkialueen parhaiksi puoliksi nousivat erityisesti alueen puistomainen sijainti ja leikkivälineistä erityisesti keinut. Leikkialueelle toivottiin lisää varjoa ja istuskelupaikkoja sekä monipuolista tekemistä niin isommille kuin pienille lapsille. Välineistä trampoliini ja iso kiipeilyteline toistuivat useissa vastauksissa, samoin kuin aikuisille jotain tekemistä esimerkiksi kuntoilumahdollisuuksia. Myös valaistusta haluttiin lisää.

    Puistosuunnitelmaehdotuksessa näihin toiveisiin ja huomioihin on pyritty vastaamaan.

  • Puistosuunnitelmaehdotus oli julkisesti nähtävillä 28.3.-10.4.2024. Suunnitelma-asiakirjat olivat nähtävillä pdf-muodossa verkkosivuilla ja paperitulosteina Lahti-Pisteen osallistumistila Kympissä. Suunnitelmista oli mahdollista jättää muistutus.

    Nähtäville asetettu aineisto

  • Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli puistosuunnitelman hyväksymistä kokouksessaan 24.4.2024 ja päätöksellään palauttivat asian valmisteluun.

    Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi puistosuunnitelman kokouksessaan 22.5.2024.

  • Leikkialueen saneerauksen aikataulu on vielä avoin.