Hyppää sisältöön
Radiomäen leikkialue

Radiomäen leikkialue

Radiomäen leikkialueen saneeraus liittyy alueelle tehtyyn hankesuunnitelmaan, joka on hyväksytty Kaupunkiympäristölautakunnassa vuonna 2022.

Leikkialueelta uusitaan lähes kaikki leikkivälineet, kalusteet ja varusteet. Leikkitoimintoja monipuolistetaan, uusitaan mm. lohikäärme-teemainen keskuslaite, lisätään karuselli, hiekkalaatikko ja kiipeilyrinne köysineen. Keinuteline säilytetään paikoillaan. Leikkialueelle lisätään uusia pintamateriaaleja: turvahaketta, valettua turva-alustaa ja betonikiveystä. Leikkialueen kasvillisuutta poistetaan ja uusitaan huonokuntoisia puita.

Leikkialueen viereen talviaikaan muodostuvaa pulkkamäkeä muotoillaan siten, että mäenlasku olisi turvallisempaa ja hiekkakentän reunaan rakennetaan vastapenkka hillitsemään vauhtia.

Näin puistosuunnitelma etenee

 • Puistosuunnittelun käynnistymisestä ilmoitetaan tapauskohtaisesti asukkaille.

 • Puistosuunnitelmat ovat julkisesti nähtävillä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla. Lisäksi suunnitelmat ovat nähtävillä Lahti-Pisteen osallistumistila Kympissä (Aleksanterinkatu 18). Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella sekä kaupungin verkkosivuilla.

  Muistutuksen jättäminen

  Suunnitelmasta voidaan jättää muistutus sen nähtävilläoloaikana. Muistutukset on tehtävä kirjallisesti, jotka toimitetaan nähtävilläoloajan aikana sähköisesti lähettämälle ne kirjaamoon, kirjaamo@lahti.fi. Sähköpostiviestin otsikossa tulee mainita muistutusta koskevan puistosuunnitelman nimi/asianumero. Muistutuksen voi myös toimittaa Lahti-Pisteeseen tai postittaa osoitteella Kirjaamo, PL 202, 15101 Lahti.

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaehdotus tarkastetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

  Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyy suurimmat puistosuunnitelmat sekä niitä koskevat muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Pienet puistosuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

 • Leikkialue saneerataan vuonna 2024.