Hyppää sisältöön
Lahden kaupunki maisema ilmasta kuvattuna.

Radiomäenkadun katusuunnitelman muutos ja Radiomäen pysäköintialue

Radiomäenkadun katusuunnitelman muutos Keski-Lahden kaupunginosassa.

Radiomäen katusuunnitelman muutoksen tavoitteena on parantaa alueen liikenneturvallisuutta mahdollistamalla jalankulkuväylän rakentaminen kadun eteläreunaan. Samassa yhteydessä kadun päässä sijaitsevan yleisen pysäköintialueen järjestelyjä selkeytetään sekä lisätään pysäköintiä niin pyörille, mopoille kuin sähköpotkulaudoille.

Suunnittelu pohjautuu alueelle laadittuun hankesuunnitelmaan (KYLA 23.3.22 § 36).

Näin katusuunnitelma etenee:

  • Katusuunnittelun käynnistymisestä ilmoitetaan tapauskohtaisesti asukkaille.

  • Katusuunnitelma oli julkisesti nähtävillä 23.2.-8.3.2023 (14 vrk) pdf-muodossa.  Lisäksi suunnitelma oli paperitulosteina nähtävillä Lahti-Pisteessä, osallistumistila Kympissä (Aleksanterinkatu 18, Trion toinen kerros).

    Nähtäville asetettu aineisto

  • Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi katusuunnitelman 22.3.2023.

  • Radiomäen nykyisen jalkakäytävän jatkoksi rakennetaan 2,5 metriä leveä jalkakäytävä. Uusi väylä ulottuu urheilukentän alkupäästä pysäköintialueelle. Lisäksi rakennetaan korotetut suojatiet jyrkän mäkiosuuden laelle ja toinen kentän portin kohdalle. Uusi väylä palvelee ulkoilijoita, Mastola-museossa vierailevia sekä yleisurheilukentän käyttäjiä. Tällä hetkellä alueella on autotie ja jalankulkijoiden käytössä kapeat pientareet.

    Työ käynnistyy 22. huhtikuuta ja arvioitu valmistumisaika on kesäkuun puolivälissä. Pysäköintialue saa uuden asfaltin ja maalaukset. Myös valaistus uusitaan. Alue on pois pysäköintikäytöstä rakentamisen ajan. Ajaminen Mastola-museolle on kuitenkin mahdollista. Hautausmaan edustalla sijaitsevat parkkipaikat ovat vain hautausmaalla vierailevien käyttöön.

Sijainti kartalla

Ohita upotus
Siirry karttapalveluun

Yhteystiedot