Hyppää sisältöön
Lahden kaupunki maisema ilmasta kuvattuna.

Radiomäenkadun katusuunnitelman muutos ja Radiomäen pysäköintialue

Radiomäenkadun katusuunnitelman muutos Keski-Lahden kaupunginosassa.

Radiomäen katusuunnitelman muutoksen tavoitteena on parantaa alueen liikenneturvallisuutta mahdollistamalla jalankulkuväylän rakentaminen kadun eteläreunaan. Samassa yhteydessä kadun päässä sijaitsevan yleisen pysäköintialueen järjestelyjä selkeytetään sekä lisätään pysäköintiä niin pyörille, mopoille kuin sähköpotkulaudoille.

Suunnittelu pohjautuu alueelle laadittuun hankesuunnitelmaan (KYLA 23.3.22 § 36).

Sijainti kartalla

Ohita upotus

Näin katusuunnitelma etenee:

 • Katusuunnittelun käynnistymisestä ilmoitetaan tapauskohtaisesti asukkaille.

 • Työn laajuudesta ja tarpeesta riippuen suunnittelutyöstä järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus. Yleisötilaisuus järjestetään joko paikan päällä tai verkossa.

  Suunnitelmaluonnoksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella (Uusi Lahti) ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Katusuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperikopioina nähtävänä  Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18, Trion toinen kerros).

  Muistutuksen tekeminen

  Suunnitelmaehdotuksia koskevat mahdolliset muistutukset on toimitettava kirjallisesti kaupunkiympäristölautakunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä. Muistutukset jätetään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi . Muistutuksen yhteydessä mainittava viitteenä suunnitelman asianumero 1549/2022. Muistutuksen voi myös toimittaa Lahti-Pisteeseen tai postittaa osoitteella Kaupunkiympäristölautakunta, Lahti-Piste, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

  Nähtäville asetettu aineisto

 • Suunnitelmasta annettu palaute käydään läpi  ja suunnitelmaluonnosta tarvittaessa tarkistetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee muistutukset ja hyväksyy suunnitelman.

  Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi katusuunnitelman 22.3.2023.

 • Hyväksytyn katusuunnitelman jälkeen laaditaan rakentamissuunnitelma ja suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.

Yhteystiedot