Hyppää sisältöön

Tieto- ja arkistopalvelut

Tietopalvelua koskien rakennusten käyttötarkoituksia ja rakennusrekisteritietoja.

Rakennusvalvonnassa säilytetään hyväksytyn lupapäätöksen yhteydessä syntyneet asiakirjat, vahvistetut pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat, joita ovat rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset sekä rakennusvalvonnan katselmuspöytäkirjat.

E-kauppa-palvelun kautta voi ostaa rakennusten pääpiirustuksia eli lupakuvia sähköpostiin omaan käyttöön.

Lahden kaupungin verkkokaupasta voi puolestaan ostaa/tilata dokumentteja, joita ei saa e-kaupasta. Verkkokaupasta tilataan lupapäätökset, loppukatselmuspöytäkirjat, rakennuspaikan nykytilaotteet, huoneiston pohjapiirustukset sekä rakennus- ja huoneistorekisteriotteet. Tuotteet maksetaan tilattaessa. Tilausten toimitusaika on n. 5–10 työpäivää ja ne toimitetaan tilausjärjestyksessä.

Lahden kaupungin verkkokaupasta voi myös tilata muita rakennusvalvonnan arkiston dokumentteja ja arkistopalveluja, esim. tilata erityissuunnitelmia katsottavaksi paikan päällä rakennusvalvonnassa. Katselumahdollisuus on  keskitetysti torstaisin klo 13–15. Veloitus arkistopalvelutaksan mukaisesti. Laskutus jälkikäteen toteutuneen tilauksen mukaisesti.

Arkiston asiakirjoja ei anneta lainaksi.

Paperikopioita ei toimiteta. Pdf-tulosteet toimitetaan sähköpostitse verkkokaupassa annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia. Piirustuskopioiden käytössä on kuitenkin otettava huomioon, että rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen oikeus rakennuspiirustuksiin.

Tilausohjeet

E-kauppa > pääpiirustukset

Lahden kaupungin verkkokauppa > lupapäätökset, loppukatselmuspöytäkirjat, rakennuspaikan nykytilaotteet, huoneiston pohjapiirustukset sekä rakennus- ja huoneistorekisteriotteet

Lahden kaupungin verkkokauppa > muu tilaus esim. erityissuunnitelmien tilaaminen katsottavaksi tai pääpiirustukset, joita ei löydy e-Kaupasta.

Yhteystiedot

  • Rakennusvalvonnan arkisto

    Käyntiosoite

    Askonkatu 2 (BW Tower), 15100 Lahti (vain ajanvarauksella)