Hyppää sisältöön

Pippo-Kujala

Ilmakuva Pippo-Kujalan alueelta
Kuvassa Nelostiehen ja junaraiteisiin rajautuva Kujalan alue idän suuntaan kuvattuna.

Lahden tavoitteena on tehdä Pippo-Kujalan ja Lotilan alueesta kansallisesti houkutteleva ja monipuolinen yritysalue. Suunnittelualueeseen kuuluu myös Valtatie 12:n pohjoispuolelta Latomäen ja Kariston portin alueet.

Alueella toimii tällä hetkellä noin 170 yritystä ja siellä on yhteensä yli 2 000 työpaikkaa. Siellä toimii perinteisiä suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä kuten Hartwall, Posti, Salpakierto ja lähivuosina myös Viking Malt, joka on Pohjoismaiden suurin maltaiden valmistaja. Myös Fazer on tehnyt päätöksen sijoittua alueelle.

Alueen vahvuuksia ovat hyvä sijainti erinomaisella paikalla liikenteen solmukohdassa, monipuolinen tonttitarjonta ja mahdollisuus ekologisiin ratkaisuihin. Siellä ovat myös laadukkaat palvelut yritys- ja kuljetustoiminnoille, kuten raskaan kaluston varaosa- ja korjauspalvelu sekä katsastusasema, rekkapesu, lounasravintola ja kaasutankkausasema.

Lähivuosina tavoitteena on laajentaa yritysaluetta yli 100 hehtaarilla. Laajennus tarjoaa puitteet jopa 3000—4000 uuden työpaikan luomiselle.

Voit lukea lisää liiketoimintamahdollisuuksista Pippo-Kujalan ja Lahden alueella Lahti Business Regionin verkkosivuilta: Lahti Business Region – Pippo-Kujala

”Lahti, joka on jo ennestään Fazerille hyvin tärkeä paikkakunta, on vakuuttanut meidät kokonaisvaltaisella lähestymisellään, ja ehdolla oleva maa-alue on tarpeisiimme erittäin sopiva,”  Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum toteaa.

 

Fazer kertoi suunnittelevansa uutta makeistehdasta osana strategiansa toteuttamista. 

Tutustu alueen yritystontteihin

Lahden Kujalan logistiikkakeskus tarjoaa yhtenäisellä alueella konseptoidun palvelu- ja tilakokonaisuuden.
Pippo-Kujalan yritysalueen tontit

Kasaajankadun tontit ovat osa Kujalan logistiikka- ja työpaikka-aluetta. Katso Kasaajakadun tontit.

Kaikki Lahden yritystontit
Ilmakuva Pippo-Kujalan alueelta

Euroopan ympäristöpääkaupunkina Lahti haluaa tukea alueen yrityksiä omissa ympäristötavoitteissaan ja tarjoaa yrityksille esimerkiksi

  • Kaupungin ilmastokumppanuutta 
  • Vähähiilisen toimintaympäristön ja hiilineutraaleja energiaratkaisuja 
  • Kestävän kasvun yrityspalvelusetelin ympäristövastuullisten ratkaisujen kehittämiseen. 

Kysy lisää

Tutustu Lahteen sijoittumiseen ja Pippo-Kujalan yrityksille tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Lahti Business Region