Pippo-Kujala yritysalueen suunnittelua

Pippo-Kujalan yritysalue

Pippo-Kujala-Lotila -yritysalueesta kasvaa kansallisesti houkutteleva ja tunnettu yritysalue. Alueen vahvuuksia ovat hyvä logistinen sijainti, monipuolinen tonttitarjonta, laadukkaat fasiliteetit yritys- ja kuljetustoiminnoille sekä mahdollisuus ekologisiin ratkaisuihin.

Sijainti valtatien 4 (E75) ja valtatien 12 solmukohdassa tarjoaa erinomaiset liikenneyhteydet kaikkialle Suomeen ja Venäjälle, erityisesti Pietarin seudulle. Uusi eritasoliittymä sekä Kujalankatu valmistuivat alueelle vuonna 2020 osana Lahden eteläisen kehätien hanketta.

Alueella toimii tällä hetkellä noin 170 yritystä ja alueella on yhteensä yli 2 000 työpaikkaa. Alueella on isoja yrityksiä, kuten Hartwall, Posti, Salpakierto ja lähivuosina myös Viking Malt. Lähivuosina Lahden kaupunki laajentaa yritysaluetta yli 100 hehtaarilla. Laajennus tarjoa puitteet 3000- 4000 uuden työpaikan luomiselle.

“Kartoitimme eri vaihtoehtoja mallastamon sijaintipaikaksi ja Lahti valikoitui investointikohteeksi, koska raaka-aineiden saatavuuden, alueelle kertyneen osaamisen, asiakkaiden läheisyyden ja logistisen sijainnin vuoksi se oli yhtiölle paras vaihtoehto.”

Viking Malt Group rakentaa uuden mallastamon Pippo-Kujalan yritysalueelle. Mallastamo on yksi Suomen elintarviketeollisuuden suurimmista investoinneista 2000-luvulla.

Tutustu alueen yritystontteihin

Lahden Kujalan logistiikkakeskus tarjoaa yhtenäisellä alueella konseptoidun palvelu- ja tilakokonaisuuden.
Kujalan logistiikkakeskuksen tontit

Kasaajankadun tontit ovat osa Kujalan logistiikka- ja työpaikka-aluetta. Katso Kasaajakadun tontit.

Kaikki Lahden yritystontit

Verk­ko­ti­lai­suus Ku­ja­lan yri­ty­sa­lueen kaa­voi­tuk­ses­ta ja ym­pä­ris­tö­lu­vas­ta

Tervetuloa tutustumaan 19.8.2021 klo 17 Pippo-Kujalan yritysalueen suunnitteluun sekä kommentoimaan alustavia suunnitelmia.

Lisätietoja ja osallistumislinkki

Euroopan ympäristöpääkaupunkina Lahti haluaa tukea alueen yrityksiä omissa ympäristötavoitteissaan ja tarjoaa yrityksille esimerkiksi

• Kaupungin ilmastokumppanuutta
  • Vähähiilisen toimintaympäristön ja hiilineutraaleja energiaratkaisuja
  • Kestävän kasvun yrityspalvelusetelin ympäristövastuullisten ratkaisujen kehittämiseen.

Kysy lisää

Tutustu Lahteen sijoittumiseen ja Pippo-Kujalan yrityksille tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Lahti Business Region