Hyppää sisältöön

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali 2024

Syyskuussa Lahdessa järjestetään keskustelufestivaalit yhteistyössä YLE:n ja Erätaukosäätiön kanssa. Hyvin sanottu -keskustelufestivaalit järjestetään Lahdessa Sibeliustalolla 27.–28.9.2024. Festivaalin tarkoituksena on tarjota mahdollisuuksia yhteiseen, rakentavaan keskusteluun sekä lisätä osallistumisrohkeutta yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tapahtumaan on mahdollisuus osallistua kahdella tapaa:

  • Kävijänä yksin, yhdessä oman työyhteisön, tai vaikkapa harrastusporukan kanssa.
  • Keskustelunjärjestäjänä, kun haluat nostaa yhteiseen keskusteluun juuri sinulle ja omalle verkostollesi merkityksellisen aiheen, josta mielestäsi tulisi keskustella yhdessä ja avoimesti.

Mitkä ovat niitä teemoja, joista meidän tulisi keskustella enemmän?

Osallistumalla tapahtumaan olet mukana rakentamassa keskustelevampaa yhteiskuntaa ja lisäämässä yhteistä ymmärrystä ajankohtaisista teemoista. Lahdessa tehdään paljon työtä paremman keskustelukulttuurin edistämiseksi, joten tartu kiinni tähän ainutlaatuiseen mahdollisuuteen ja lähde työyhteisösi kanssa suunnittelemaan osallistumista syksyn puhututtavimmille festareille!

Otsikoita Hyvin sanottu -keskustelufestareilta vuodelta 2023:

  • Yksinäisyyden hinta – Keskustelu yksinäisyyden tilasta ja ratkaisuista.
  • Kukaan ei enää halua hoitajaksi ja muita väitteitä sote-alasta.
  • Miksi Matti Meikäläiselle ei opiskelu maistu? – Keskustelua syistä, miksi oppimistulosten trendi on laskeva ja mitä sille voisi tehdä.
  • Yhdenvertaisesti arjessa – vammaiset nuoret koulussa ja harrastuksissa.
  • Lupa voida hyvin – miten työelämä vastaanottaa nuoren?

Kuinka haet mukaan keskustelunjärjestäjäksi?

Käytännössä tässä vaiheessa keskustelunjärjestäjäksi haluavalla tulee olla mielessä ajankohtainen, kiinnostava ja keskustelua herättävä aihe. Kun aihe on otsikkotasolla valmiina, tulee täyttää hakemus. Jos hakemuksen jättäneelle tarjotaan paikkaa festareilta, on aika alkaa miettimään käytännön toteutusta: kutsuttavista keskustelijoista aina aiheen viilaamiseen. Keskustelun järjestäminen Sibeliustalolla on maksutonta (sis. keskustelupaikka, äänentoisto ja tarvittaessa Erätauko-keskustelun ohjaaja). Jos keskustelujärjestäjä haluaa muuta tekniikkaa (esim. ulkoinen näyttö, striimaus), tulee kustannuksista vastata itse.

Hakulomake on auki 5.2.–14.4. välisen ajan!

Hae järjestäjäksi