Hyppää sisältöön

Rekrypiste

Rekrypiste on yrittäjille suunnattu työllistämistä ja työllistymistä edistävä palvelu ja yhteistyön muoto, joka yhdistää työt ja tekijät. Kerro meille työntekijätarpeistasi, niin yhdessä Lahden seudun työllisyyspalveluverkoston kanssa autamme oikeanlaisen työvoiman löytämisessä. Ohjaamme yrittäjiä myös rekrytointien tukiin liittyvissä kysymyksissä ja järjestämme työnantajia ja työntekijöitä yhdistäviä rekrytointitapahtumia.

Osaavat tekijät ja asiantuntevat neuvot ovat yhden puhelinsoiton päässä. Tutustu myös Rekrypisteen palvelupolkuun sekä palvelupolun esimerkkitapaukseen!

Palvelut yritysten rekrytointitarpeiden tueksi

 • TiistaiRekry järjestetään kuukausittain, kuukauden toisena tiistaina klo 14-16 Kauppakeskus Trion Palvelutorilla. Tapahtumasta kiinnostuneilla yrityksillä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan. Rekrypiste markkinoi tapahtumaa omissa kanavissaan ja kutsuu paikalle alan työnhakijoita tapaamaan työnantajia ja kuulemaan työllistymismahdollisuuksista.

  Palvelutorilla on tapahtuman aikana mahdollisuus tehdä työhaastatteluja sekä ajanvarauksella että nonstoppina (15 minuutin työhaastatteluajat / hakija). Haastattelijalle varataan oma neuvottelutila työhaastatteluita varten. Tapahtuman sujuvuuden kannalta paikalla kannattaa olla haastattelujen aikaan olla kaksi yrityksen edustajaa, joista toinen on tapahtumapisteellä ja toinen haastattelemassa hakijoita.

  Jos haluat osallistua TiistaiRekryyn, katso Tapahtumakalenteri.

  Esimerkkimainos menneistä TiistaiRekryistä

 • Työtehtävien muotoilulla on mahdollista selkeyttää työntekijöiden tehtävänkuvia ja mahdollistaa heidän keskittymisensä ydintehtävän kannalta tärkeisiin asioihin. Näin työyhteisön työpanos saadaan ohjattua sinne, missä siitä on eniten hyötyä. Työn muotoilu on hyvä keino vastata myös esimerkiksi ikääntyvien työntekijöiden tarpeisiin ja heidän työkykynsä ylläpitämiseen.

  Yrityskoordinaattorimme pystyvät toteuttamaan työyhteisöllenne RATKO-työpajoja, mitkä auttavat selkiyttämään työnkuvia ja arvioimaan mahdollisia työvoimatarpeita. Työpajassa työntekijöiden työnkuvia avataan tekemällä yhteisen työskentelyn kautta näkyväksi kaikki arjen työssä tunnistettavat työtehtävät. Työpaja auttaa hahmottamaan työnkuvaan kuuluvia erityisosaamista vaativia tehtäviä ja sellaisia tehtäviä, joista työntekijän olisi mahdollista luopua voidakseen keskittyä paremmin ydintehtäväänsä.

  Joskus on järkevää muotoilla työtehtävien jakamista sisäisesti tai muotoilla ydintehtävien ulkopuolelle jäävistä tehtävistä uusi työnkuva osa-aikaiselle tai täsmätyökykyiselle työntekijälle. Osa- ja täsmätyökykyisen palkkaus on yksi hyvä mahdollisuus saada yrityksen toimintaan muuttuvissa tilanteissa kaivattua joustoa ja tehokkuutta. Työllistämisen tueksi on tarjolla monipuolisia tukimuotoja, taloudellisesta tuesta aina työpaikalla toteutettavaan työhönvalmennukseen asti.

  Tutustu RATKO-työpajaan tarkemmin oheisen videon kautta: Työn muotoilu – YouTube

Yrittäjä, haluatko osallistua Rekrypisteen toiminnan kehittämiseen?

Kehitämme jatkuvasti teille yrittäjille suunnattuja palvelujamme helpottaaksemme tulevia rekrytointejasi. Vastaamalla lyhyeen kyselyyn pääset vaikuttamaan palvelujemme tarjontaan.

 

Seuraavissa asioissa parhaiten/nopeiten selviät sähköpostilla:

Palkkatuen käsittelyasiat:
typa.tyonantajat@lahti.fi

Starttirahan maksatusasiat: 
starttiraha.keha@ely-keskus.fi

Palkkatuen maksatusasiat:
palkkatuki.keha@ely-keskus.fi

Neuvontaa Suomi.fi-palvelujen käyttöön (esim. tukien sähköinen hakeminen):
Yrityssuomi puhelinpalvelu: 0295020500

Muut asiat rekrypisteestä:
Päivystävä puhelin: 044 416 4886, arkisin klo 09-15
Sähköposti: rekrypiste@lahti.fi

Voit halutessasi sopia kanssamme myös tapaamisajan, missä kerromme tarkemmin Rekrypisteen palveluista.

Ota meihin yhteyttä