Hyppää sisältöön

Rekrypiste

Rekrypiste on työnantajille suunnattu työllistämistä ja työllistymistä edistävä palvelu ja yhteistyön muoto, joka yhdistää työt ja tekijät. Kerro meille työntekijätarpeistasi, niin yhdessä Lahden seudun työllisyyspalveluverkoston kanssa autamme oikeanlaisen työvoiman löytämisessä. Ohjaamme yrittäjiä myös rekrytointien tukiin liittyvissä kysymyksissä ja järjestämme työnantajia ja työntekijöitä yhdistäviä rekrytointitapahtumia.

Osaavat tekijät ja asiantuntevat neuvot ovat yhden puhelinsoiton päässä.

Palvelut yritysten rekrytointitarpeiden tueksi

 • Palkkatuki, työolosuhteiden järjestelytuki, työkokeilu, työllistämisen kuntalisät ja maksatushakemukset. Termi- ja tukiviidakko voi tuntua niin tuntemattomalta, että sinnehän ihan eksyy. Ei hätää, toimimme viidakkoveitsenäsi, opastaen sekä neuvoen eri tukien hakuprosesseissa sekä niihin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille, niin selvitetään yhdessä juuri sinun tilanteeseesi sopivat vaihtoehdot.

  Tutustu tukiin ja termeihin

 • TiistaiRekry järjestetään pääsääntöisesti kerran kuussa tiistaina klo 14-16 Kauppakeskus Trion Palvelutorilla. Tapahtumasta kiinnostuneilla yrityksillä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan. Rekrypiste markkinoi tapahtumaa omissa kanavissaan ja kutsuu paikalle alan työnhakijoita tapaamaan työnantajia ja kuulemaan työllistymismahdollisuuksista.

  Palvelutorilla on tapahtuman aikana mahdollisuus tehdä työhaastatteluja sekä ajanvarauksella että nonstoppina (15 minuutin työhaastatteluajat / hakija). Haastattelijalle varataan oma neuvottelutila työhaastatteluita varten. Tapahtuman sujuvuuden kannalta paikalla kannattaa olla haastattelujen aikaan olla kaksi yrityksen edustajaa, joista toinen on tapahtumapisteellä ja toinen haastattelemassa hakijoita.

   

  Rekrypäivystys on pääsääntöisesti joka keskiviikkoiltapäivä Kauppakeskus Trion Palvelutorilla, jolloin henkilöstöpalveluyrityksillä on mahdollisuus tavata työnhakijoita matalalla kynnyksellä.

 • Työtehtävien muotoilulla on mahdollista selkeyttää työntekijöiden tehtävänkuvia ja mahdollistaa heidän keskittymisensä ydintehtävän kannalta tärkeisiin asioihin. Näin työyhteisön työpanos saadaan ohjattua sinne, missä siitä on eniten hyötyä. Työn muotoilu on hyvä keino vastata myös esimerkiksi ikääntyvien työntekijöiden tarpeisiin ja heidän työkykynsä ylläpitämiseen.

  Yrityskoordinaattorimme pystyvät toteuttamaan työyhteisöllenne RATKO-työpajoja, mitkä auttavat selkiyttämään työnkuvia ja arvioimaan mahdollisia työvoimatarpeita. Työpajassa työntekijöiden työnkuvia avataan tekemällä yhteisen työskentelyn kautta näkyväksi kaikki arjen työssä tunnistettavat työtehtävät. Työpaja auttaa hahmottamaan työnkuvaan kuuluvia erityisosaamista vaativia tehtäviä ja sellaisia tehtäviä, joista työntekijän olisi mahdollista luopua voidakseen keskittyä paremmin ydintehtäväänsä.

  Joskus on järkevää muotoilla työtehtävien jakamista sisäisesti tai muotoilla ydintehtävien ulkopuolelle jäävistä tehtävistä uusi työnkuva osa-aikaiselle tai täsmätyökykyiselle työntekijälle. Osa- ja täsmätyökykyisen palkkaus on yksi hyvä mahdollisuus saada yrityksen toimintaan muuttuvissa tilanteissa kaivattua joustoa ja tehokkuutta. Työllistämisen tueksi on tarjolla monipuolisia tukimuotoja, taloudellisesta tuesta aina työpaikalla toteutettavaan työhönvalmennukseen asti.

  Tutustu RATKO-työpajaan tarkemmin oheisen videon kautta: Työn muotoilu – YouTube

 • Haluatko helpottaa rekrytointiprosessianne ja välttää hakemustulvan, mistä on työlästä seuloa tarpeisiinne sopivia tekijöitä? Ilmoita meille avoimesta työtehtävästä – etsimme verkostostamme potentiaalisia työntekijöitä haastatteluun. Voimme tarvittaessa järjestää myös tilat haastattelulle Trion Palvelutorilla tai vaihtoehtoisesti välittää kiinnostuneiden hakijoiden CV:t suojattuna sähköpostina.

Ota yhteyttä:

Yrityskoordinaattorit, päivystävä puhelin: 044 416 4886, ma-to klo 9.00-15.00 ja pe 9.00-14.00
Sähköposti: rekrypiste@lahti.fi

Voit halutessasi sopia kanssamme myös tapaamisajan, missä kerromme tarkemmin Rekrypisteen palveluista.

Palkkatuen käsittelyasiat:
typa.tyonantajat@lahti.fi

Palkkatuen maksatusasiat:
palkkatuki.keha@ely-keskus.fi

Starttirahan maksatusasiat: 
starttiraha.keha@ely-keskus.fi

Neuvontaa Suomi.fi-palvelujen käyttöön (esim. tukien sähköinen hakeminen):
Yrityssuomi puhelinpalvelu: 029 502 0500