Me Suomessa kannamme koteihimme yli 11 kiloa tekstiilejä vuosittain, mutta kaappeihin niistä jää vain noin neljä. Mitä lopuille tapahtuu? Vain murto-osa poistotekstiileistä päätyy uusiokäyttöön, mutta tulevaisuudessa tekstiilien kiertotalous voi olla merkittävä osa kestävää taloutta.
On aika ottaa poistotekstiilin potentiaali haltuun ja laittaa rihmat kiertoon.
Lataa Rihmat kiertoon pr-materaali
Tekstiilien kiertotalous on tulevaisuutta
Kestävä tulevaisuus rakentuu kiertotalouden ja raaka-aineiden tehokkaan hyödyntämisen varaan. Muoti- ja tekstiiliteollisuus aiheuttaa jopa 10 prosenttia ilmastopäästöistä ja kuluttaa paljon luonnonvaroja. Toimimalla paremmin ja hyödyntämällä kierrätettyjen raaka-aineiden potentiaalin tehokkaasti, voimme kääntää myös tekstiiliteollisuuden suunnan kestävämmälle pohjalle.
-
Kiertotalouden edelläkävijä Lahti
Ympäristökoordinaattori Jenni Rahkonen miten Lahdesta on tullut yksi Suomen kiertotalouden edelläkävijäkunnista, joka tähtää jätteettömäksi kiertotalouskaupungiksi vuonna 2050.
-
Tekstiilikuitujen kysyntä huimassa kasvussa
Suomalaisten yritysten kannattaa ottaa paikkansa poistotekstiilin kierrätyksen etujoukoissa, kirjoittaa Suomen Tekstiili & Muoti ry:n johtava asiantuntija Emilia Gädda.
-
Suomi on tekstiilien kiertotalouden suurmaa
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n johtava tutkija Pirjo Heikkilä kertoo Telaketju-projektin tutkimustyöstä, joka on luonut pohjaa kiertotalouden mukaiselle liiketoiminnalle.
-
Mitä kerättävä poistotekstiili on – ja mitä se ei ole?
Poistotekstiilikeräyksen kautta kotitalouksien käyttökelvottomat tekstiilit saavat uuden elämän esimerkiksi kierrätyskuituna, kirjoittaa Salpakierron viestintäpäällikkö Hanna Bergman.
-
Rester mukana vähentämässä tekstiiliteollisuuden päästöjä
Tekstiiliteollisuus elää murrosvaihetta. Ympäristöä ja luonnonvaroja kuluttavaan tuotantoon on alettu etsiä uusia ratkaisuja. Suomalainen Rester on alan pohjoismainen edelläkävijä.
-
Kiertotaloudesta kertova tekstiilitaideteos nähtävillä Lahdessa
SIK Designin tekemä kierrätetystä langasta valmistettu tekstiilitaideteos on osoitus kiertotalouden mahdollisuuksista. Teos on esillä Lahdessa 25. kesäkuuta saakka.