Hyppää sisältöön

Kasiksen MOK-kuulumisia

Edellisenä päivänä olimme käyneet metsäretkellä. Kotoa piti tuoda kestokassi metsän aarteita varten. Tarjonnasta ei ollut puutetta: tummanvihreää sammalta, isoja kuusenkäpyjä, käppyräisiä keppejä ja tummanpunaisia pihlajanmarjoja riitti kassin täydeltä lähimetsästä. Ja mikä riemu kerätä kaikkea pesäpallomailan pituisiin oksankarahkoihin asti!

Unisieppari luonnonmateriaaleista, se oli open katsoman askartelukirjan mallikuvassa seuraavana aamuna. Hetkessä luokan pöydät täyttyivät isoista kasoista ja pikku sormet pääsivät töihin. Luovaa kaaosta käpyjen, sammaleiden ja keppien kanssa kesti koko aamupäivän. Koskaan aikaisemmin luokka ei ole ollut niin sotkuinen!

Kaikkein vaikeinta oli saada pitäviä solmuja, jotta työ olisi pysynyt kasassa. Miten tavallinen umpisolmu voi olla niin vaikea! Onneksi meillä ei ollut kiire, ja luokassa oli kaksi aikuista. Jokainen sai lopulta näperreltyä oman versionsa roikkumaan luokan kattoon.

Vasta seuraavana aamuna huomasi tarkemmin askartelupäivän komistukset. Siistin ja siivotun luokan katossa roikkui jotain alkuperäistä ja villiä.

Sieppaaminen oli onnistunut. Joku oppilaista tokaisi heti ensimmäisellä tunnilla:

– Ope, luokassa tuoksuu metsä!

Kasakkamäen koulun 3AB – luokkien opet Juha ja Eeva