Siirry suoraan sisältöön

Liityntäpysäköinti Lahden matkakeskuksessa

Matkakeskuksen länsipuolen rakentaminen on käynnissä. Liityntäpysäköinnin tilapäisjärjestelyt ovat käytössä rakentamisen aikana, ainakin vuoden loppuun saakka.
Ihmisiä asemalaiturilla Lahdessa

Väliaikaisten järjestelyjen mukaisia liityntäpysäköintipaikkoja löytyy lähialueen kadunvarsilta ja Radiomäen pysäköintialueelta. Sopimuspysäköintilupa maksaa kadunvarteen 35€/kk ja Radiomäelle 20€/kk.

Oheisessa koostekartassa on esitetty käytettävissä olevat liityntäpysäköintipaikat: kartta liityntäpysäköintipaikoista.

Sopimuspysäköinnin luvan voi ostaa sähköisen eParking-palvelun kautta kuukaudeksi kerrallaan. Väliaikaisten järjestelyjen mukainen lupa edellyttää voimassa olevaa VR:n tai kaukoliikennetoimijan kausilippua.

Radanpään ja Moisionkadun p-alueilla myös sopimuspysäköintiä

Radanpään ja Moisionkadun pysäköintialueilla sopimuspysäköinti maksaa 37,20€/kk, ja luvan voi hankkia eParking-palvelun kautta kuukaudeksi kerrallaan. Molemmilla pysäköintialueilla on myös maksuautomaattipaikkoja.

Finnparkin pysäköintialue poistuu

Asemarakennuksen länsipuolella oleva Finnparkin pysäköintialue poistuu käytöstä vaiheittain toukokuun puoliväliin mennessä. Osa paikoista on jo rajattu pois käytöstä, mutta jäljellä olevat pysäköintipaikat ovat vielä käytettävissä, kunnes koko alue poistuu käytöstä Jaksonkadun katu-urakan takia.

Tilapäinen liityntäpysäköintilupa kadunvarsilla ja Radiomaellä

Väliaikaisten järjestelyjen mukaisia liityntäpysäköintipaikkoja löytyy lähialueen kadunvarsilta ja Radiomäen pysäköintialueelta. Sopimuspysäköintilupa maksaa kadunvarteen 35€/kk ja Radiomäelle 20€/kk. Sopimuspysäköinnin luvan voi ostaa sähköisen eParking-palvelun kautta kuukaudeksi kerrallaan. Lupa edellyttää voimassa olevaa VR:n tai kaukoliikennetoimijan kausilippua.

Launeen hiekkakentällä ilmainen pysäköintialue

Launeen hiekkakentän pysäköintialue on maksuton, ja sinne mahtuu 120 autoa. Pysäköintialueelta on noin 900 metriä matkakeskukseen. LSL:n bussit ajavat kentän ohi noin 5–10 minuutin välein.

Sähköpostilistalla pysyt ajan tasalla

Saat ajankohtaista tietoa liityntäpysäköinnin järjestelyistä liittymällä sähköpostilistalle. Lähetämme jakelulistalle liityntäpysäköintiä koskevat Lahden kaupungin tiedotteet.

Radanvartta ja liityntäpysäköintiä kehitetään

Radanvarren ja liityntäpysäköinnin kehittäminen ovat kaupungin keskeisiä tavoitteita. Radanvarren aluetta kehitetään Lahden ydinkeskustaan kiinnittyväksi tiiviiksi ja urbaaniksi kaupunginosaksi, ja pysäköinnin tilapäisjärjestelyt koskevat rakentamisaikaa.

Tavoitteena on tulevaisuudessa lisätä matkakeskuksessa liityntäpysäköintipaikkojen määrää 600:aan, ja tarjota vähintään 700 paikkaa pyörille sekä parantaa pyörien säilytysturvallisuutta.

Liityntäpysäköinti on huomioitu seuraavissa kaavakohteissa:

Matkakeskus länsiosa

Moisionkadun pohjoispuoli

 

 

AddThis Sharing Buttons
Tavoitteena on tulevaisuudessa lisätä matkakeskuksessa liityntäpysäköintipaikkojen määrää 600:aan, ja tarjota vähintään 700 paikkaa pyörille sekä parantaa pyörien säilytysturvallisuutta.