Siirry suoraan sisältöön

Leikkialueet

​Kaupungissa on 160 yleistä leikkialuetta,  lähimmälle alueelle on matkaa yleensä alle 500 metriä. Pienimmillä alueilla on keinu ja jousieläin, suurilla riittää virikkeitä kaikenikäisille ja -taitoisille.
Lapsi laskee liukumäkeä.

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa 

myös laduilla, lenkkipoluilla, puistoissa, ulkoilu- ja leikkialueilla, ulkokentillä tulee huomioida yleiset ohjeistukset ja hygienia valtioneuvosten ja alueen hyvinvointiyhtymän päivittyvien ohjeiden mukaan. - Pidä turvaväli! 
_ _ _ 


Leikin merkitys on suuri lapsen kehitykselle, muun muassa motoriikka, oivaltaminen ja sosiaaliset taidot karttuvat yhdessä muiden saman ikäisten kanssa.

Leikkialueiden turvallisuus tarkastetaan kuukausittain ja välineiden perusteellinen kuntotutkimus tehdään vuosittain. Välineiden käyttöikä on kulutuksesta ja materiaalista riippuen 3- 15 vuotta. Välineitä vaihdetaan vuosittain kymmenittäin ja alueita aidataan ulkopuolisilta vaaratekijöiltä. Yleisillä leikkialueilla on infotaulu, jossa on alueen tiedot.

Uusia leikkialueita rakennetaan vuosittain yksi tai kaksi alueille, joissa on paljon lapsia, muttei vielä lähileikkialuetta. Vuositarkastusten ja asukastilastojen perusteella peruskorjataan ja uudistetaan vuosittain keskimäärin viisi kohdetta.

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu 020 433 3600

Kaupunkiympäristön ePalaute