Siirry suoraan sisältöön

Leikkialueet

​Kaupungissa on 160 yleistä leikkialuetta,  lähimmälle alueelle on matkaa yleensä alle 500 metriä. Pienimmät alueet on varustettu keinulla ja jousieläimellä, suurilla riittää virikkeitä kaikenikäisille ja taitoisille.
Lapsi laskee liukumäkeä.

 Leikki on lapsen työtä. Rakennetussa ympäristössä luonnolliset leikkipaikat ovat vähissä ja joskus liian kaukana kotoa. Leikin merkitys on suuri lapsen kehitykselle, mm. motoriikka, oivaltaminen ja sosiaaliset taidot karttuvat ulkona yhdessä muiden saman ikäisten kanssa.

Leikkialueilla turvallisuus on tärkeä asia, ne tarkastetaan kuukausittain ja perusteellinen kuntotutkimus välineille tehdään vuosittain. Välineiden käyttöikä on kulutuksesta ja materiaalista riippuen vain 3- 15 vuotta. Loppuun kuluneita välineitä vaihdetaan vuosittain kymmenittäin ja alueita aidataan ulkopuolisilta vaaratekijöiltä. Yleisillä leikkialueilla on infotaulu, jossa on alueen tiedot.

Uusia alueita rakennetaan vuosittain yksi tai kaksi alueille, joissa on paljon lapsia, muttei leikkialuetta lähellä. Vuositarkastusten ja asukastilastojen perusteella vuosittain peruskorjataan ja uudistetaan noin 5 kohdetta.

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu 020 433 3600