Hyppää sisältöön

Metsät

Lahden kaupungin 7000 metsähehtaaria tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet virkistäytymiseen ja luontoarvojen turvaamiseen. Kaupungin metsiä hoidetaan Teknisen- ja ympäristölautakunnan hyväksymien hoito- ja käyttöperiaatteiden mukaan. Metsien hoidolla ylläpidetään ekosysteemipalveluita huomioiden asumisviihtyvyys ja virkistyskäyttö.

Haluatko ottaa kantaa metsäsuunnitelmaan, mietityttääkö lähimetsän hoito, tiedätkö vaarallisen puun?

Jätä kommenttisi kohdassa Asioi verkossa tai tule kertomaan se asukastilaisuuteen.

Asioi verkossa

Usein kysyttyä puista ja metsistä

  • Tarve luvalle kannattaa aina selvittää ennen puun kaatoon ryhtymistä. Puun kunnon arvioinnissa kannattaa ottaa yhteys e-palautteen kautta.

  • Viime kädessä arvion puun kaadon luvanvaraisuudesta tekee viranomainen. Ohjeet puiden kaatoon liittyvistä asioista ja niihin vaadittavista luvista löydät Metsät-sivulta. Käsittelyajoissa saattaa olla varsinkin keväisin ruuhkaa, jolloin käsittelyajat venyvät.

  • Päätös puiden poistosta tehdään aina tapauskohtaisesti ja päätöksen puun poistosta tekee kaupungin asiantuntija yleensä paikan päällä tehdyn katselmuksen jälkeen. Puiden poistoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä kaupungin e-palautteen kautta.

  • Naapurisopua kannattaa ylläpitää häiritsevistä oksista huolimatta. Naapurin tontilla tai lähellä rajaa kasvavaa puuta ei saa kaataa, eikä sen osia poistaa ennen keskustelua naapurin kanssa.

    Oman tonttisi puolelle kasvavien puun oksien tai juurien poistoon saa ryhtyä vasta, kun pystyt osoittamaan, että oksista tai juurista aiheutuu sinulle selvästi haittaa, eikä naapuri ole poistanut niitä kohtuullisessa ajassa pyynnöistäsi huolimatta.

  • Voit ilmoittaa puusta, josta ei aiheudu vaaraa ihmisille tai rakennuksille e-palautteen kautta. Rakennuksen tai tien päälle kaatuneet puut raivaa yleensä pelastuslaitos.