Hyppää sisältöön

Kalastus

Lahden vesistöt tarjoavat hyvät mahdollisuudet monipuoliseen kalastukseen. Jokamiehenoikeuksiin kuuluviin onginta ja pilkintä onnistuu lähes kaikissa vesistöissä. Vapakalastus on myös mahdollista pelkällä kalastonhoitomaksulla. Muu kalastus edellyttää kalastonhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan luvan. Tämä koskee muun muassa pyydyskalastusta ja vetouistelua usealla vavalla.

Lahdessa Vesijärven lisäksi myös pienemmät järvet, lammet ja virtavedet tarjoavat monipuolisia kalastusmahdollisuuksia.

Lahden ympäristöpalvelut hoitaa kalastusasiat Vesijärven Enonselällä kaupungin alueella (noin 1 100 ha). Muilla järvillä kalastuksen järjestämisestä ja kalavesien hoidosta vastaavat pääasiassa osakaskunnat.

Linkeistä löydät lahtelaisen kalastusoppaan, josta saat tarkempia tietoja kalastusmahdollisuuksista Lahden alueella.

Pyydysluvat Vesijärvelle Lahdessa

Pyydyskalastuslupia kaupungin vesialueelle myydään Lahti-Pisteessä (Pääkirjaston aula, Kirkkokatu 31. p) rajoitetusti. Vuoden 2020 luvanmyynti alkaa 9.12.2019 Lahti-pisteessä ja netissä viikkolla 51. Myös Vesijärven virkistyskalastusluvan voi ostaa Lahti-pisteestä.
Luvan ostajalla tulee olla tosite kalastonhoitomaksun suorittamisesta. Pyydysmerkit voi ostaa myös Kalapassi-nettikaupasta, jonka suoralinkki löytyy sivun laidasta.