Siirry suoraan sisältöön

Laavut

Lahden ulkoilureiteillä ja ympäristössä on useita laavuja, jotka palvelevat taukopaikkoina luonnossa liikkujia.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/LiikuntaSite/PublishingImages/Laavu_yleiskuva.jpg

​Lahden kaupungin virkistysalueilla on yhteensä kuusi laavua, jotka ovat vapaasti käytettävissä jokamiehen oikeuksien mukaisesti. Laavut ovat pääosin kaupungin hoidossa, niitä huolletaan säännöllisesti ja niille toimitetaan polttopuita kerran kuukaudessa. Tulenteon varmistamiseksi on kuitenkin parasta ottaa pieni määrä omia polttopuita mukaan.

Laavuilla on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset tulenteon rajoitukset ja huolehtia turvallisesta tulen käsittelystä.

Laavuille ei ole järjestetty säännöllistä roskahuoltoa ja jokaisen käyttäjän tuleekin huolehtia myös roskien kuljettamisesta pois.

Enonsaaren laavulle polttopuita toimitetaan ainoastaan järven jääpeitteisenä kautena.

 • Härkämäen laavu

  Laavu sijaitsee Ämmälässä, Pipon moottoriradan eteläpuolella, Metsä-Pekkalantien läheisyydessä. Laavulle pääsee helpoiten sorapintaista ulkoilureittiä pitkin.

 • Kaarlammin laavu

  Laavu sijaitsee Takkula-Sydänkangas ulkoilureitin reitin puolivälissä. Laavun lähellä reitin pohjoispuolella on pieni lampi, jonka rannassa on laituri.

 • Lepakkolaavu

  Steinerkoulun talkoilla rakentama laavu on myös yleisessä käytössä, se sijaitsee Urheilukeskus-Tapanila ulkoilureitin läheisyydessä.

 • Renkomäen laavu

  Laavu sijaitsee Lepomäentien länsipuolella.

 • Wellamon laavu

  Kookas parilaavu sijaitsee Vesijärven Selkäsaaressa. Rannassa on laiturit sekä veneilijöille että melojille. Kesäisin laavun ylläpidosta huolehtii Päijänteen virkistysalueyhdistys, talviaikaan kaupunki.

 • Enonsaaren laavu

  Parilaavu sijaitsee Enonsaaren eteläsivustalla, laivalaiturin itäpuolella. Kesäaikana laavun ylläpidosta huolehtii saaren matkailuyrittäjä, talviaikaan kaupunki.

 Yhteystiedot
asiakaspalvelu 020 433 3600​