Siirry suoraan sisältöön

Nuorisopalvelut

Lahden nuorisopalveluissa panostetaan poikkeusaikana pääosin digitaaliseen nuorisotyöhön ja nuoren yksilölliseen tukeen.
Nuori poika, pyöreät Lahti logolla varustetut lasit päässä. Päällä lukee vihreällä "nuoruus sallittu".

Nuorisotyöntekijöitä tavoittaa laajasti verkossa eri kanavilla, kuten

 • Discordissa,
 • Instagramissa,
 • Facebookissa ja
 • TikTokissa sekä 
 • puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä ja WhatsAppilla.

Nuorisotyöntekijöihin voi olla yhteydessä esimerkiksi, jos kaipaa kuuntelevaa turvallista aikuista, juttuseuraa tai vaikkapa viihdyttävää tekemistä pelaamisen, visailujen ja haasteiden merkeissä. Nuorisotilojen ohjaajat ovat tavoitettavissa pääosin arkisin klo 14 jälkeen.

Myös oman koulun tai oppilaitoksen kuraattori, terveydenhoitaja ja psykologi ovat käytettävissä. Heidän tietonsa löydät täältä.

Kooste nuorisotyöntekijöiden kanavista sekä yhteystiedoista

Alueellinen nuorisotyö 

Harrastustoiminnan ohjaajat 

Porukka 

Nuorisotilojen työntekijöiden yhteystiedot löytyvät tilojen omilta sivuilta.

Nastolan nuorisotila 

Pelitila Xperience 

Mukkulan nuorisotila 

Launeen nuorisotila 

Joutjärvi 

 • Snapchat: jout_satu 

 • Discort tunnus: nuorisotyöntekijä_satu #3301 

 • Instgram: @Joutjarvennuorisotalo 

 • Facebook: Lahden nuorisopalvelut Satu Parviainen  

Ahtialan nuorisotalo 

Metsäkankaan nuorisotila

Nuortentila Tripla

Koulunuorisotyöntekijät

Heli Kaskinen 

Toni Ovaskainen 

Heli Lipponen 

Jonna Wirén  

 • Instagram: @jonnakoulusta

 • SnapChat: @jonnakoulusta 

 • Discord –tunnus: jonnakoulusta#4286

Erja Sulonen

Saara Aaltonen
 • Snapchat: saara_konu

Ulla-Riitta Moilanen

 • SnapChat: ullis_konu

Nuorisotiedotus, Jarno Koskelainen

 • Discord: jarno_nuorisotiedotus #6397

Monikulttuurikeskus Multi-Culti

Nuorten työllisyys- ja tukipalvelut

Ohjaamo 

Ohjaamon ja Ohjaamon yhteistyötahojen palvelut ovat siirtyneet osittain etäyhteyksien päähän. Suosittelemme yhteydenottoa Ohjaamoon puhelimitse, tekstiviestitse tai WhatsAppissa p. 050 398 5665 tai sähköpostitse ohjaamo.lahti@lahti.fi. Lisäksi ohjaamme kaikissa asioissa myös sähköisesti sosiaalisen median kanavissamme @ohjaamolahti. 

Muistutamme kuitenkin, että yhteydet eivät ole salattuja. Näiden kanavien lisäksi löydät www.ohjaamolahti.fi -osoitteesta chatin, jossa voit ottaa yhteyttä Ohjaamon työntekijöihin Ohjaamon aukioloaikoina ma–to klo 10–16 ja pe klo 10–14. 

Keskustellaan yhdessä esimerkiksi työstä, työnhausta, opiskelusta, tulevaisuuden suunnitelmista tai mieltä askarruttavista asioista. Ota siis rohkeasti yhteyttä, etsitään ratkaisuja uusin tavoin ja löydetään yhdessä vastauksia!

Domino 

Nuorten tukipalvelut, Domino tarjoaa 15-25 vuotiaille lahtelaisille nuorille kokonaisvaltaista tukea yksilöllisesti ja oikea-aikaisesti. Maanantaista 23.3. alkaen Domino päivystää poikkeustilan ajan puhelimitse 050 383 6459 arkisin maanantaista perjantaihin klo 8.30–14. Dominoon voit jättää yhteydenottopyynnön myös sähköpostiin domino@lahti.fi, viesteihin vastataan arkipäivisin.

Etsivä nuorisotyö 

 • Etsivien yhteystiedot löytyvät heidän omilta sivuilta.

 • Discord: Anni (EtsiväLahti)#3593, Jouni (EtsiväLahti)#3927, Mervi (EtsiväLahti)#9216, Hanna (EtsiväLahti)#2402, Mika (EtsiväLahti)#6107 

 • Instagram: @etsiva_nuorisotyö_lahti

Jalkautuva nuorisotyö

Työpajat


_ _ _ _ _ _ _ _ _

Nuorisotyötä koulussa

Nuorisotyöntekijät ovat mukana nuorten arjessa päivälläkin. Yläkoulujen oppilaat tuntevat oman koulun koulunuorisotyöntekijän ja teematapahtumien kautta tutuiksi tulevat myös nuorisotaloissa työskentelevät ohjaajat.

Nuorten työllisyyspalveluita

Työllisyyspalvelut auttavat nuoria parantamaan mahdollisuuksiaan työelämässä ja selkeyttämään koulutussuunnitelmiaan. Työllisyyspalveluiden kautta nuori voi päästä työkokeiluun, palkkatukityöhön tai oppisopimuskoulutukseen esimerkiksi työpajoille tai yrityksiin.

Tukea haastavissa elämäntilanteissa

Haastavissa elämäntilanteissa oleville nuorille on tarjolla erityistä tukea. Apua saa kokonaisvaltaisesti esimerkiksi mielen hyvinvointiin, arjen sujumiseen tai päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa. Yksilöllistä tukea on tarjolla myös opiskelupaikkaa ja jatkosuunnitelmia vailla oleville nuorille.

Työharjoittelua opiskelijoille

Nuorisopalvelut tarjoaa nuoriso- ja sosiaalialan opiskelijoille erinomaiset puitteet suorittaa opintoihinsa liittyviä harjoittelujaksoja. Myös muille aloille suuntautuneilla opiskelijoilla on mahdollisuus työharjoitteluun, kunhan vaan jakson tavoitteet ja nuorisopalveluiden tarpeet kohtaavat. Esimerkiksi media-alan harjoittelupaikka voi löytyä nuorisotiedotuksen parista ja kulttuurituottamista voi päästä harjoittelemaan Nuorisokeskukseen. Voit myös tarjota omaa opinnäytetyöideaasi tai tiedustella millaisia tarpeita opinnäytetyölle nuorisopalveluilla voisi olla.

Katso lisätietoja työharjoittelupaikan hakuohjeesta.