Siirry suoraan sisältöön

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut tarjoaa tekemistä ja toimintaa vapaa-ajalla, tukea työelämän alkutaipaleella ja apua haastavissa elämäntilanteissa. Nuorisotyötä tehdään monin eri tavoin myös kouluissa.
Nuori poika.

Nuorisotiloissa eri puolilla kaupunkia järjestetään monipuolista vapaa-ajantoimintaa.  Nuorisopalveluiden kanssa toimintaa ja tapahtumia tuottavat monen kirjavat nuorisoyhdistykset ja nuorten harrasteryhmät. Tekemistä on tarjolla myös lomaviikoilla.

Nuorisotyötä koulussa

Nuorisotyöntekijät ovat mukana nuorten arjessa päivälläkin. Yläkoulujen oppilaat tuntevat oman koulun koulunuorisotyöntekijän ja teematapahtumien kautta tutuiksi tulevat myös nuorisotaloissa työskentelevät ohjaajat.

Nuorten työllisyyspalveluita

Työllisyyspalvelut auttavat nuoria parantamaan mahdollisuuksiaan työelämässä ja selkeyttämään koulutussuunnitelmiaan. Työllisyyspalveluiden kautta nuori voi päästä työkokeiluun, palkkatukityöhön tai oppisopimuskoulutukseen esimerkiksi työpajoille tai yrityksiin.

Tukea haastavissa elämäntilanteissa

Haastavissa elämäntilanteissa oleville nuorille on tarjolla erityistä tukea. Apua saa kokonaisvaltaisesti esimerkiksi mielen hyvinvointiin, arjen sujumiseen tai päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa. Yksilöllistä tukea on tarjolla myös opiskelupaikkaa ja jatkosuunnitelmia vailla oleville nuorille.

Työharjoittelua opiskelijoille

Nuorisopalvelut tarjoaa nuoriso- ja sosiaalialan opiskelijoille erinomaiset puitteet suorittaa opintoihinsa liittyviä harjoittelujaksoja. Myös muille aloille suuntautuneilla opiskelijoilla on mahdollisuus työharjoitteluun, kunhan vaan jakson tavoitteet ja nuorisopalveluiden tarpeet kohtaavat. Esimerkiksi media-alan harjoittelupaikka voi löytyä nuorisotiedotuksen parista ja kulttuurituottamista voi päästä harjoittelemaan Nuorisokeskukseen. Voit myös tarjota omaa opinnäytetyöideaasi tai tiedustella millaisia tarpeita opinnäytetyölle nuorisopalveluilla voisi olla.

Katso lisätietoja työharjoittelupaikan hakuohjeesta.

 

 

Lahti hakee nuoria NOVU-viikolle Norjan Ålesundiinhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahti-hakee-nuoria-novu-viikolle-norjan-ålesundiinLahti hakee nuoria NOVU-viikolle Norjan Ålesundiin21.3.2019 9:10:00
Joutjärven nuorisotalo peruskorjaustarpeessa https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/joutjärven-nuorisotalo-peruskorjaustarpeessaJoutjärven nuorisotalo peruskorjaustarpeessa 12.2.2019 12:30:00
Lahdesta käsin tuotettiin liki 1600 nuorisotyöhön liittyvää verkosto- ja koulutuspäiväähttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahdesta-käsin-tuotettiin-liki-1600-nuorisotyöhön-liittyvää-verkosto-ja-koulutuspäivääLahdesta käsin tuotettiin liki 1600 nuorisotyöhön liittyvää verkosto- ja koulutuspäivää13.12.2018 10:30:00
Nuorten yhdenvertaisuus kunnassa puhuttaahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/nuorten-yhdenvertaisuus-kunnassa-puhuttaaNuorten yhdenvertaisuus kunnassa puhuttaa19.11.2018 11:30:00

Seuraa meitä