Siirry suoraan sisältöön

Naumi-Isorannan leirikeskus

Luonnonkaunis Naumi-Isorannan leirikeskus tarjoaa kaupunkilaistuneille ihmisille mahdollisuuden opetella normaaleja selviytymistaitoja, kuten puiden pilkkomista, nuotion tekoa tai teltan pystytystä.
Näkymä järvelle uudelta Isorannan leirikeskukselta

Nuorisopalveluiden Naumi-Isorannan leirikeskuksen alueet sijaitsevat Sysmän Karilanmaalla Päijänteen rannalla. Leirikeskuskokonaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti nuorisopalveluiden, perusopetuksen, varhaiskasvatuksen ja lahtelaisten nuorisoyhdistysten leiri-, retki- ja kurssikäyttöön. Käyttäjät saavat käyttää leirikeskusta ja suunnitella ohjelmaa omien tarpeidensa mukaan niin, että toiminta noudattaa hyviä kasvatustyön periaatteita ja hyviä käytöstapoja. Leirikeskuksessa on noudatettava sinne laadittuja ohjeita ja järjestyssääntöjä.


Alueet

1. Isorannan alue: uusi leirikeskus, Mäntylänniemi ja Rantala

Osoite Mäntylänniementie 78, 19310 Karilanmaa, Sysmä


Isorannan leirikeskus
Isorannan leirikeskus on ympärivuotiseen käyttöön (rakennettu 2019) uusi leiritupa, kerrosala 594 m², kokonaisala 706 m², jossa on 9 kpl 4 hlön huonetta yht. 36 majoituspaikkaa + 2 henkilökunnan huonetta, sekä keittiö, ruokailutila, oleskeluaula, saunatilat, wc:t (myös inva) ja kuivaushuone. 

Leirikeskuksen lähialueella on kesäaikaan käytössä 5 vanhaa leirintäalueen aikaista 4 hlön majoitusmökkiä, joissa kaikissa on jääkaappi, mikro, vedenkeitin, kahvinkeitin ja sähkö- lämmitys. Mökkeihin ei tule juoksevaa vettä, mutta mökeissä on viemärit. Mökkialueella on myös kaksi puuceetä, kaksi vanhaa ulkosaunaa ja nuotiopaikka. Lisäksi alueen välittömässä läheisyydessä on huoltorakennus, jossa ovat wc- ja suihkutilat.


Mäntylänniemi
Mäntylänniementie 78,19310 Karilanmaa, Sysmä

Mäntylänniemi on telttaleirikäyttöön soveltuva alue. Mäntylänniemessä on ruokailukatos, joka soveltuu hyvin leirikeittiöksi. Alueella on vesijohto, sähköt ja puuceet. Lähistöllä on Mäntylänniemen saunamökki, joka toimii usein telttaleirien huoltorakennuksena. Siellä on sähköt, sauna ja majoitustilaa 3–4 henkilölle. Pihapiirissä on ranta, nuotiopaikka, puucee ja laituri.


Rantala
Mäntylänniementie 78,19310 Karilanmaa, Sysmä

Rantala on puistomainen alue, joka soveltuu telttaleirien pitämiseen. Alueella on vesijohto ja sähköt. Rantalassa ei ole omaa puuceetä ja alueella majoittuvat voivat käyttää Isorannan yhteistä huoltorakennusta. Rantalan saunamökki on ympärivuotiseen käyttöön soveltuva. Siellä on tupakeittiö, WC, sähkösauna ja suihkut. Majoitustilaa on parvella 4–6 henkilölle. Voidaan käyttää myös telttaleirien huoltorakennuksena. Pihapiirissä on nuotiopaikka, ranta ja laituri.

Mäntylänniemen ja Rantalan alueet ovat käytössä toukokuun alusta syyskuun loppuun.

2. Naumin alue: vanha leirialue, Iäs ja Vähäniemi

Naumin leirialue, Naumintie 232, 19310 Karilanmaa, Sysmä

Naumin “vanha” leirialue sisältää ruokalan, leirituvan ja rantasaunarakennuksen.
Matalaa hiekkarantaa on noin 50–60 m.

Ruokalaan mahtuu noin 40 henkilöä ja pihalle voidaan tarvittaessa saada lisätilaa ruokailuteltalla. Leirituvassa on sisämajoitus mahdollisuus noin 20 hengelle lattialla patjoilla. Saunan yhteydessä on takkatupa ja huone majoittumiseen 6–8 henkilölle. Lisäksi löytyy Iso nuotiokota noin 100 hlöä ja kiintolaavu, jossa voi majoittua 6–8 hlöä. Alueella on kompostoivat puuceet.

Naumin leirialue on käytössä toukokuun alusta lokakuun loppuun.


Iäs
Naumintie 145, 19310 Karilanmaa, Sysmä

Iäs on perinteinen telttaleirialue Naumin leirialueen lähellä, jonka varustukseen kuuluu keittokatos, kaivo, kolme puuceetä, nuotiopaikka sekä laivalaituri. Alue sopii hyvin partiolaisten leirikäyttöön. 


Vähäniemen retkeilyalue, Päijänteen virkistysalueyhdistykselle vuokrattu.
Vähäniementie, 19310 Karilanmaa, Sysmä
(tie päättyy parkkipaikkaan, josta kävely rantaan n. 100 m)

Vähäniemi sijaitsee Naumin ja Isorannan alueiden välissä. Alueelle vapaa pääsy ja se on vuokrattu Päijänteen virkistysalueyhdistykselle, joka vastaa alueen huollosta. Vähäniemeä voi käyttää päiväretkikohteena ja max. 2 vrk:n yöpymiseen. Siellä on noin 200 m leveä upea matala luonnonhiekkaranta ja grillikatos, huolletut puuliiteri ja puucee. 


Yhteyshenkilöt

Mika Tuomela, p. 050 383 6458

Pekka Pusa, p. 050 518 4494

etunimi.sukunimi@lahti.fi


Varaukset, vuokraus

Uusi Isorannan leirikeskus

Lahden kaupungin lasten ja nuorten vastuualueen toimijat ja nuorisoyhdistykset käyttäjinä
Perusopetus käyttää Isorannan leirikeskusta noin 2 viikkoa (arkipäivät) joka kuukausi omaan leirikoulutoimintaan. Aluepäälliköt jakavat vuorot alueille ja kouluille. Perusopetus järjestää itse oman toiminnan kuljetukset, ruokahuollon ja siivouksen.

Nuorisopalvelut käyttää leirikeskusta omaan toimintaansa myös loma-aikoina ja viikonloppuina.

Varhaiskasvatus saa käyttää leirikeskusta omaan toimintaansa (käyttövuorokausien määrästä pitää sopia erikseen).

Nuorisoyhdistykset saavat hakea käyttövuoroja viikonloppuihin ja loma-aikoihin. 
Kaupungin muut hallintokunnat ja toimijat saavat hakea käyttövuoroja arkipäiviin ja vapaana oleviin aikoihin.

Käyttövuorojen haku ja hakuajat
Käyttövuorot haetaan hakuaikojen puitteissa. Kirjalliset hakemukset toimitetaan kirjaamo@lahti.fi -osoitteeseen. Hakuaikojen jälkeen vapaita aikoja voi tiedustella suoraan leirikeskuksesta. 

Lahtelaisten nuorisoyhdistysten ja hallintokuntien käyttövuorojen hakuajat ovat 15.10. mennessä 1.3–31.8. väliselle ajalle ja 15.4. mennessä 1.9.-28.2. väliselle ajalle.

Leirikeskuksen käytöstä peritään käyttömaksua.

Muut nuorisoalan toimijat saavat hakea vapaana olevia käyttövuoroja.

Yksityinen vuokraus / käyttö ei ole mahdollista.

Muiden alueiden ja rakennusten varaaminen ja vuokraus

Noudatetaan vanhoja ohjeita. Nuorisopalveluiden, perusopetuksen, varhaiskasvatuksen ja lahtelaisten nuorisoyhdistysten käyttövuoroista ei peritä käyttömaksua. Muiden käytöstä peritään käyttömaksua.

Yksityinen mökkien tai leirikeskuksen vuokraaminen ei ole mahdollista. 
 • Kanootteja

  Leirikeskuksessa on muun muassa kanootteja.

 • Polkupyöriä

  Leirikeskuksen pyöriä on mahdollista saada käyttöönsä.

 • Päiväretkikohde

  Leirikeskuksesta voi tehdä päiväretkiä Vähäniemen upealle hiekkarannalle.

 • Isoranta

  Rannalle sopii tekemistä ja toimintaa.

 • Teemaleirejä

  Leirikeskuksessa on järjestytty muun muassa leffaleiri.

 • Koivulan mökki

  Leiriläiset voivat majoittua Koivulan mökeissä. Yksi mökeistä toimi leffaleirin kuvauspaikkana.