Siirry suoraan sisältöön

Ruoriniemen päiväkoti

Toiminnan kuvaus

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Ruoriniemen päiväkotiin. Päiväkotimme sijaitsee kauniilla ja viihtyisällä Vesijärven ympäröimällä alueella.

Oppimisympäristömme on esteettinen, viihtyisä sekä monipuolisia elämyksiä ja oppimiskokemuksia tukeva. Tilat ovat suunniteltu siten, että ne tarjoavat lapsiryhmille mahdollisuuden toimia sekä itsenäisesti että yhdessä.

Ulkoalueet ja vaihteleva maasto mahdollistavat monipuolisen liikkumisen ja leikin.

Päiväkotimme varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman majakkana toimii kontekstuaalisen kasvun malli. Päivähoito, koti, lapsen kanssa toimivien muiden aikuisten elämänpiiri sekä yhteiskunnan kulttuurinen ja sosiaalinen todellisuus yhdessä muodostavat oppimisympäristön, jossa näemme lapsen aktiivisena toimijana.

Toimintamme perustana on lapsilähtöisyys, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, tasa-arvo ja kunnioitus, suunnitelmallisuus, arviointi sekä lämmin ja kiireetön ilmapiiri.

Toimintamme tavoitteet, niin varhaiskasvatuksessa kuin esiopetuksessakin, tähtäävät siihen, että lapsi saa "kulttuurireppuunsa" monipuolisia kokemuksia, elämyksiä ja taitoja, joita hän tarvitsee koko elämänsä aikana ja joiden avulla hän lopulta aikuisena löytää oman paikkansa yhteiskunnassa.

Päiväkotimme on myös Sinfonia Lahden kummipäiväkoti, joten meillä musisoidaan ahkerasti sekä käytetään runsaasti muitakin taiteen osa-alueita ja menetelmiä toiminnassamme.

Ryhmät

Pilvipoukama0-5 -vuotiaat, 17 paikkaapuh. 044 416 3014
Kaislaranta3-6 -vuotiaat, 26 paikkaapuh. 044 416 3015
Majakkasaari5-6 -vuotiaat, 29 paikkaapuh. 050 398 5469


Hoitopaikkoja yhteensä 60

​Yhteyshenkilö

Maarit Raitala, päiväkodin johtaja
puh. 050 398 5475
maarit.raitala@lahti.fi

Toimipaikka

Pursimiehenkatu 5
15140 Lahti

Päiväkotimme sijaitsee Ruoriniemessä

Olemme avoinna klo 6.30 - 17.00

Bussiyhteydet: 17 (Ruoriniemenkadulle), 21 (Niemenkadulle)

Kartta