Hyppää sisältöön

Töihin Lahden kaupungille

Lahdessa voi työskennellä hyvin erilaisissa tehtävissä kuten varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, lukioissa, museoissa ja kirjastoissa. Lahdessa voit päästä työskentelemään myös ympäristö- tai rakennusvalvonnan, talouden suunnittelun- ja ohjaustehtävien, joukkoliikennesuunnittelun tai henkilöstöasioiden parissa. Lisäksi kaupungille voi tulla harjoitteluun, kesätöihin, siviilipalvelukseen tai tutustumaan työelämään.

Hae meille

Julkaisemme Lahden kaupungin avoimet työpaikat  Kuntarekryssä. Tehtäviä myös haetaan Kuntarekryn kautta.

Avoimet työpaikat

Haettuasi meille töihin Kuntarekryn kautta, käy rekrytoiva esihenkilö hakemukset läpi ja valitsee ja kutsuu haastatteluun hakemuksen perusteella osaavimmat henkilöt. Haastattelukierroksia voi olla yksi tai useampia ja ne voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmähaastatteluina. Myös videohaastattelua käytetään. Esihenkilö- ja johtotehtävissä sekä vaativissa asiantuntijatehtävissä osa haastateltavista saatetaan lähettää henkilöarviointiin.

Lisätietoja voit missä tahansa hakuprosessin vaiheessa kysyä rekrytoivalta esihenkilöltä. Hänen yhteystietonsa löydät aina työpaikkailmoituksesta, joka tallentuu Kuntarekryyn omalle käyttäjätilillesi haettuasi tehtävää. Rekrytoiva esihenkilö myös huolehtii siitä, että kaikki tehtävää hakeneet saavat tiedon haun päättymisestä ja sopivan henkilön löytymisestä tehtävään.

Olet ehkä myös törmännyt tarinaan siitä, että julkisten organisaatioiden työpaikat on aina pakko laittaa haettavaksi. On totta, että jos kyseessä on virka, tulee se aina laittaa julkiseen hakuun. Tähän meitä velvoittaa laki. Mutta olemme hauissa tosissamme liikkeellä. Hae siis rohkeasti meille töihin – etsimme ja tarvitsemme uusia ajatuksia ja ideoita tekemistämme kehittämään!

Me olemme palkoissamme avoimia. Työpaikkailmoituksessa kerrottu summa on tehtäväkohtainen palkka, jonka lisäksi on mahdollista saada aiempaan työkokemukseen perustuvaa lisää.

Hakumme päättyvät yleensä arkipäivisin klo 15. Haluamme tällä varmistaa, että hakemuksen jättäminen ei jää kiinni esimerkiksi teknisestä ongelmasta, johon ei vaikkapa yöaikaan ole saatavilla ratkaisua. Tämä on tärkeää, sillä hakuajan päättymisen jälkeen saapunutta hakemusta ei voida huomioida.

Kun rekrytointi on saatu päätökseen ja valinta on tehty, lähetämme kaikille ei-valituille hakijoille ei kiitos -viestin, jossa ilmoitamme valitun henkilön nimen ja koulutuksen.

Tutkinto- ja työtodistukset

Huomasit ehkä työpaikkailmoituksessa puhuttavan kelpoisuusvaatimuksesta tai -ehdoista. Meillä kunnissa on joitakin sellaisia tehtäviä, joissa vaaditaan jotakin tiettyä koulutusta ja/tai työkokemusta. Sellaisissa tehtävissä pyydämme jo hakuvaiheessa liittämään kelpoisuuden osoittavat todistukset hakemukseesi.

Sinun ei tarvitse toimittaa jäljennöksiä tutkinto- tai työtodistuksistasi hakuvaiheessa ellei hakuilmoituksessa ole sitä erikseen pyydetty. Varaudu kuitenkin ottamaan alkuperäiset todistukset mukaan mahdolliseen työhaastatteluun.

Opettajan tehtäviä hakiessasi toivomme, että liität todistusjäljennökset hakujärjestelmään. Se helpottaa kelpoisuuden tarkistamista.

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittäminen

Jos tulet valituksi sellaiseen tehtävään, jossa työskennellään alaikäisten lasten parissa, sinun tulee esittää työnantajalle nähtäväksi rikostaustaote. Rikostaustan selvittämiseksi esitettävä rikostaustaote ei saa olla kuutta kuukautta vanhempi. Sinun tulee tilata rikostaustaote itse. Työantajalla ei ole oikeutta tilata otetta, eikä työnantajaa voi valtuuttaa  tilaamaan otetta puolestansa.

Ohjeet rikostaustaotteen tilaamiseen löydät Suomi.fi-palvelusta.

Henkilötietojen käsittely rekrytoinnissa

Henkilötietojasi käsitellään voimassaolevien säännösten mukaisesti. Henkilötietojen käsittely rekrytoinnissa -asiakirjassa kerrotaan, miten tietojasi käsitellään, jos haet työtehtävään tai virkaan Lahden kaupungille.

Vinkkejä videohaastatteluun

​Osana joitakin rekrytointiprosessejamme saatat saada meiltä kutsun videohaastatteluun. Kokosimme sinulle muutaman vinkin, joista ajattelimme olevan sinulle hyötyä videohaastatteluun valmistautumisessa.

 • Katso videot läpi ja paina kysymykset mieleesi. Pohdi, mitä vastaisit niihin ja harjoittele hiukan, jotta sinun ei tarvitse vilkuilla papereita. Lopputulos on rennompi silloin, kun tiedät mitä sanoa.
 • Tarkista, että kamera on suurin piirtein silmiesi korkeudella, ja että valo tulee edestäsi, ei takaa.
 • Kuuntele videolla olevat ohjeet huolellisesti. Yleensä haastattelun alussa kerromme, minkä mittaisia vastauksia toivomme. Raameissa on hyvä pysyä.
 • Videon voit nauhoittaa niin montaa kertaa kuin haluat. Voit lähettää vastauksesi meille, kun olet tyytyväinen lopputulokseen.
 • Muista, että emme etsi täydellistä suoriutumista kameran edessä, vaan haluamme kuulla ajatuksiasi sinulle esittämiimme kysymyksiin.

Onnea videohaastatteluun!

 • Rekrytointiyksikkö

  Käyntiosoite

  Harjukatu 31, 15100 Lahti

  Postiosoite

  PL 202, 15101 Lahti