Hyppää sisältöön

Ehdota nimeä Lahden kaupunkipyörille

Kaupunkipyörien kokeilujakso alkaa syksyllä. Uudelle järjestelmälle etsitään nyt kaupunkiin sopivaa nimeä. Kilpailussa on palkintona maksuton kausilippu.
Lahden kaupunkipyörille etsitään nimeä

Lahteen on tulossa 250 sähköavusteista kaupunkipyörää. Pyörien varsinainen sopimuskausi alkaa 1.4.2022, mutta tänä syksynä pyöriä ja järjestelmää päästään koekäyttämään. Testijakso alkaa alustavasti syyskuussa.

Vastaava sähköpyöräjärjestelmä on käytössä esimerkiksi Kuopiossa. Kuopiossa pyörät tunnetaan Vilkku-nimellä. Turussa on Föli-fillarit, Oulussa Sykkelit ja Helsingissä ja Espoossa Alepa-pyörien kutsumanimi tulee sponsorilta.

Mikä nimeksi Lahden pyörille?

Pyöräjärjestelmän nimeä etsitään kaksivaiheisella nimikilpailulla. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään nimiehdotuksia, joista raati valitsee neljä parhainta ja sopivinta lopulliseen äänestykseen. Äänestys tehdään huhti-toukokuun vaihteessa ja eniten kaupunkilaisten ääniä saanut nimi voittaa. Raadissa on pyörien hankinnan kanssa työskenteleviä henkilöitä kaupungilta ja yhteistyökumppaneilta.

Nimiehdotuksia otetaan vastaan 26.4. saakka. Ehdotuksen voi jättää lomakkeella, jossa kysytään yhteystietoja kilpailun palkintoa varten. Voittajanimeä ehdottanut henkilö saa kaupunkipyörien kausilipun syksyn kokeilukaudelle. Jos samaa nimeä on ehdottanut useampi, palkinto arvotaan ehdottaneiden kesken.

Ehdota nimeä kaupunkipyörille

Mikä kaupunkipyöräjärjestelmä?

Sähköavusteiset kaupunkipyörät ovat käytössä vuosittain huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Tämän vuoden testijakso voi kestää pidemmälle syksyyn.

Pyörän vuokraus on maksullista ja se tehdään mobiilisovelluksella. Käyttöönotto ja palauttaminen tapahtuu asemilla. Asemia tulee Lahteen noin 30 ja niiden sijainnit ovat vielä ratkaisematta. Toiveita asemien sijainnista kerättiin kyselyssä jo viime vuonna ja asemaverkko tulee kommenteille myöhemmin keväällä.

Pyöristä on tehty viiden vuoden sopimus ja kaupunkipyöräpalvelun toteuttaa Lahteen Freebike s.r.o. Järjestelmän bruttokustannus kaupungille on vuositasolla noin 500 000 euroa. Kustannuksia alentavat käyttäjämaksut ja mainostulot.

Tiedotteen kuva on suuntaa antava. 

Lisätiedot kaupunkipyöristä

Aihealueet