Hyppää sisältöön

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta 8.9.2021

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta käsitteli sivistyspalvelujen esitystä vuoden 2022 talousarvioksi  ja vuosien 2023-2024 taloussuunnitelmaksi. Kaikki lautakunnan jäsenet olivat paikalla.

Lautakunta päätti asiat esityslistan mukaisesti tehden pöytäkirjaan seuraavat kirjauksen:

Lisäys talousarviokirjaan s. 17 Toimintaympäristö ja sen muutokset toiseksi viimeiseksi kappaleeksi seuraava:

 Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta esittää kantanaan, että päätettävät mahdolliset karsinnat tulee kohdentaa liikuntapalveluiden osalta ensisijaisesti Tilakeskuksen ja konserniyhtiöiden ja -yhteisöjen perimiin tilavuokriin sekä niiltä sopimusperusteisesti ostettaviin harjoitusvuorokiintiöihin. Tämä tulee huomioida käytävissä sopimusneuvotteluissa.

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan alaisina palveluyksikköinä toimivat liikuntapalvelut, kaupunginmuseo, -orkesteri ja -teatteri, liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset kulttuuripalvelut, kirjasto- ja tietopalvelut sekä osallisuus ja hyvinvointipalvelut.

Talousarviokäsittely etenee niin, että kaupunginjohtaja julkaisee talousarvioesityksensä 19.10.2021 ja kaupunginhallitus käsittelee esitystä 1. – 2.11.2021. Kaupunginvaltuusto vahvistaa kaupungin vuoden 2021 veroprosentit 8.11.2021 ja päättää talousarviosta ja taloussuunnitelmasta 22.11.2021.

– Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan esityslistan link​ki. 
– ’Lahti ja sivistyspalvelut uudistuvat säästöpaineidenkin keskellä’​ –ennakkouutinen 7.9. ​verkkosivuilla