Hyppää sisältöön

Kesällä tavataan Lahen Lavalla

Osana Lahden kaupungin korona-exit -suunnitelmaa Lahden kauppatorille toteutetaan kesäksi oleskelu- ja tapahtuma-alue ”Lahen Lava”. Torin tapahtumalavan varauslinkki aukeaa 21.6. kaupungin verkkosivuilla.

Lahden kaupunki laati keväällä korona-exit-suunnitelman, jolla parannetaan erityisesti kaupunkikeskustan elinvoimaa sekä toipumista koronan vaikutuksista. Elvyttämistoimenpiteitä toteutetaan osana #KesäKeskustassa -kampanjaa, johon voivat osallistua sekä yritykset että kaupunkilaiset.

Näkyvimpänä toimenpiteenä on kaupungin tapahtuma- ja oleskelualueen luominen torille 1.7.–5.9. Alueella on esiintymislava, istuinpaikkoja noin 170 henkilölle, pientä puuhasteltavaa lapsille ja viheristutuksia. Alue rakentuu niin kaupunkilaisten iloksi kuin tapahtumajärjestäjien tueksi.

Alueen suunnittelusta vastanneet Muotoiluinstituutin opiskelijat Meri Majlund, Emma Hämäläinen ja Nina Lehto tarttuivat haasteeseen innolla.

– Suunnittelumme lähtökohtana oli luoda avoin kohtaamispaikka kaikille lahtelaisille. Inspiroiduimme kesästä, väreistä ja luonnosta, joten halusimme näitä elementtejä hyödyntäen luoda viihtyisän ja positiivisen tilan torille. Suunnittelutyötämme ohjasi vahvasti myös kierrätysmateriaalit, sillä halusimme tukea Lahden ympäristöpääkaupunkivuotta, kertoo Nina Lehto.

Tapahtuma- ja oleskelualue koki koronarajoitusten vuoksi jo suunnitteluvaiheessa monta muutosta. Alue haluttiin kuitenkin luoda torille osaltaan keskustaa elävöittämään.

Raskaan koronavuoden jäljiltä kaupunki halusi luoda myös tapahtumajärjestäjille jotain yhteistä ja positiivista.

– Ideoinnin tuloksena syntyi halu tuottaa kiva ja helppokäyttöinen esiintymisareena, joka mahdollistaa pienten esitysten ja tapahtumien tekemisen sekä suurempien promoamisen aivan Lahden ytimessä, kertoo Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Tervetuloa torille

Torin tapahtumalavan varauslinkki aukeaa Lahden kaupungin sivuilla 21.6. Lomakkeella pystyy hakemaan yhden tai useamman esitysajan torille tapahtuma-alueen aukioloaikoina 1.7.–5.9.

Torilla on pieniä esityksiä varten valmiina katettu 40 neliön esiintymislava, perustason äänentoisto- ja valotekniikka sekä teknikko veloituksetta. Muut tarvikkeet ja soittimet on kunkin esiintyjän tuotava paikalle itse. Suurempiin esiintymisiin tarvittavaa äänitekniikkaa ja teknistä henkilökuntaa pitää varautua myös tuomaan paikalle itse ja samalla varmistamaan mahdolliset lupiin liittyvät asiat tapahtumapalveluilta.

Lisätietoja tapahtumalavasta ja varauslomake ovat kaupungin sivuilla osoitteessa www.lahti.fi/tapahtumajarjestajalle

www.lahti.fi/kesakeskustassa

#KesäKeskustassa

Lisätietoja