Hyppää sisältöön

Myllypohjan koulussa, Tenava-Tonttilan ja Herrasmannin päiväkodeissa lapsia ja henkilöstöä karanteeniin

Viikonlopun aikana karanteeniin korona-altistuksen takia on siirtynyt yhteensä 90 lasta ja ​13 henkilöstöön kuuluvaa. ​
  • Sunnuntaista 14.3.2021 karanteeniin on siirtynyt sekä Tenava-Tonttilan päiväkodissa että Herrasmannin päiväkodin Roopenkadun toimipisteessä kummassakin 20 lasta ja viisi henkilöstöön kuuluvaa, yhteensä 50 altistunutta.
  • Myllypohjan peruskoulussa, Ahtialan ja Kunnaksen toimipisteissä karanteeniin ja etätyöskentelyyn on siirtynyt viitisenkymmentä oppilasta ja kolme henkilöstöön kuuluva lauantaista 13.3.2021. Myllypohjan koulu on 1-6 -luokkien alakoulu.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulusta ja päiväkodeista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja henkilökuntaan sekä lisäksi viestitetty tilanteesta kaikille huoltajille.

14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti ko.  toimipaikassa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Ajankohtaisen tilannetiedon löydät verkkosivujen Karanteenissa ja et​ätyöskentelyssä -sivulta.​