Hyppää sisältöön

Osallistuvan budjetoinnin ideat lahtelaisten äänestettävänä

Nyt on sinun vuorosi vaikuttaa. Tule päättämään mitkä osallistuvan budjetoinnin asukasideat toteutetaan. Mukana on paljon myös lasten ja nuorten jättämiä ideoita. Äänestys on avoinna 1.–19.12. kaikenikäisille lahtelaisille. Tutustu ideoihin ja äänestä kaupungin verkkosivuilla lahti.fi/osbu. 

Lahden osallistuva budjetointi keräsi yli 950 hienoa ideaa asukkailta. Näistä yli 200 ideaa tuli lapsilta, nuorilta ja koululuokilta, jotka toivoivat mm. trampoliineja ja keinuja, skeittipaikkoja ja maastopyöräilypaikkoja. Asukkaiden ehdottamista ideoista äänestettäväksi valikoitui 177 ideaa.

Ideoita voi äänestää 1.–19.12. välisenä aikana osoitteessa www.lahti.fi/osbu. Äänestyksessä ei ole ikärajaa ja jokaisella lahtelaisella on mahdollisuus osallistua. Kotona tai koulussa voi äänestää yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Verkkosivuilla tapahtuvan äänestämisen lisäksi äänensä voi antaa myös ei-sähköisesti Palvelutorilla sekä Lahden kirjastoissa.

Äänestettävät ideat on jaettu eteläiselle, itäiselle, pohjoiselle ja keskustan alueelle sekä koko kaupunkia koskeviin hankkeisiin. Jokaisella alueella on käytettävissä 40 000 euroa. Yhteensä asukkaiden ideoiden toteuttamiseen on varattu 200 000 euroa. Voit äänestää yhtä tai useampaa ideaa kaikilla suuralueilla. Huomioithan, että voit osallistua äänestykseen vain yhden kerran. Kaupunki käynnistää äänestyksessä menestyneiden ideoiden toteutuksen vuonna 2022.

Sinun Lahtesi, anna äänesi.

Lahden osallistuva budjetointi

Lisätietoja