Hyppää sisältöön

Pientalorakentaminen kiinnostaa nyt ennätyksellisen paljon

Koronan vaikutukset väljemmän asumisen arvostamiseen näkyvät pientalopuolella. Kevään uusia omakotitontteja haki 149 henkilöä.
Tonttitarjontaa katsomassa

Lahden kaupunki luovuttaa uusia omakotitontteja kaksi kertaa vuodessa. Kevään haku päättyi huhtikuun lopussa ja hakijoita oli runsaasti. Tontteja oli tarjolla Karistosta ja Kytölästä, yhteensä 29 kappaletta. Kariston omakotitontit kiinnostivat odotetusti ja alueen 14 tonttia haki yhteensä 108 henkilöä. Kariston tonteissa oli kaksi menettelytapaa, perinteisen haun lisäksi osa tonteista arvottiin hakijoiden kesken.

– Korona on selvästi kasvattanut lisätilantarvetta Lahdessa. Se näkyy positiivisena kysyntänä pientalorakentamisessa. Tonttihaun hakijamäärä oli lähes kolminkertainen viime vuoden vastaavaan hakuun verrattuna. Sama positiivinen vire näkyy nyt myös rivitalotonttien kohdalla. Toinen osa-alue johon korona on vaikuttanut voimakkaasti, on lomarakennuspaikkojen kysyntä, kertoo kaupungingeodeetti Juha Helminen.

Tekninen ja ympäristölautakunta päätti 18.5. kokouksessaan luovuttaa tontit hakijoille varausmaksua vastaan varaukseen ja sen jälkeen vuokrattavaksi. Tonttien varausaikana hakijalla on mahdollisuus selvittää muun muassa tontin soveltuminen omiin rakentamistoiveisiin ja projektin kustannukset. Tarvittaessa varauksesta voi luopua. Varausaika on vähintään 6 kuukautta.

Huhtikuun aikana myytiin lisäksi huutokaupat.com-palvelussa omakotitontti Jalkarannasta. Tontti sijaitsee vanhan Tapanilakodin alueella. Huutokaupalla myytiin myös rivitalotontti Renkomäestä Jupiterinkadulta.

Omakotitontteja on tarjolla joka kuukausi

Uusien omakotitonttien lisäksi kaupunki luovuttaa kuukausittain omakotitontteja. Tontit ovat vapautuneet hauista tai varauksesta. Vapaita tontteja on eri kaupunginosissa satakunta ja rakentamaan pääsee pääsääntöisesti heti. Parhaillaan on menossa 31.5. päättyvä tonttihaku.

Tutustu tontteihin!